Nisam ja nigdje ni rekao da će bankrotirati, samo pričam o strašnom padu popularnosti serijala. Imaju para fala bogu, zato ih i štancaju non stop, da ne prekinu flow
BTW. UK prvi tjedan
Citiraj:
- 2009. | CoD: Modern Warfare 2 - 1,600,000
- 2010. | CoD: Black Ops - 1,800,000
- 2011. | CoD: Modern Warfare 3 - 1,773,000
- 2012. | CoD: Black Ops 2 - 1,386,000
- 2013. | CoD: Ghosts - 690,000
- 2014. | CoD: Advanced Warfare - 730,000
- 2015. | CoD: Black Ops 3 - 635,000
- 2016. | CoD: Infinite Warfare - 328,000
|
Neovisno o formatu, mjereno je po jednakim kriterijima. Znači skoro 6 puta manje od najprodavanijeg
A konzumerizam općenito raste, sve je više gamera, sve se više kupuje, gaming industrija je danas najbrže rastuća industrija. Samim time svaki novi naslov u nekoj franšizi danas ruši rekorde prethodnika, čak iako je gori
primjer, što baca još veću sumnju na cod brand
EDIT
Ja da sam na njihovom mjestu, ako im je do kvalitete i snage brenda, nebih preskočio jednu, nego minimum 2-3 godine pauze, te onda boom bacit nešto potpuno novo (i pri tom ne mislim druga galaksija u svemiru, nego u gameplay i tehničkom smislu, kvalitetom na većoj razini, a ne neki trash kao umri muški 4 u mw3 ili dan nezavisnosti u ovim novim). Najbolje WW1, WW2 ili sadašnjost. Reboot kao što je napravio tomb raider ili što će napraviti resident evil serijal. To i treba raditi kada se dođe do zasićenja. Ovako se srozavaju u mediokritete (koji vjerojatno već jesu neko vrijeme), te cod brand više neće značiti ništa, kao i mnogi drugi nekad veliki naslovi. Reboot je dugoročno i kvalitativno pametnije rješenje