View Single Post
Staro 07.11.2016., 20:34   #50
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
@Manuel Calavera: Sve je točno što si naveo, ali tvrdim da se oni i dalje ne moraju brinuti da će uskoro postati sirotinja. Čak i da stvari krenu nizbrdo velikom brzinom, lako će reći Blizzardu da izdaju nekoliko ekspanzija za neke od svojih igara i već će malo ublažiti negativan trend. Broj prodanih primjeraka je u padu (ima to i na onom grafu na Statisti kojeg sam stavio), ali onda su se oni u AW-u sjetili da bi mogli početi s mikrotransakcijama. To im je zasigurno donijelo lijepu zaradu kad su isto stavili i u BO3 te pokušali totalno silovati taj dio da je to mnoge natjeralo da odustanu od igre. Čini se da će i IW slijediti primjer svojih prethodnika. Zasad su krenuli sramežljivo sa samo par supply drop oružja, ali ne bih se iznenadio da uskoro podivljaju. Takav je scenarij bio u BO3 - krenulo je od kozmetičkih itema, a završilo je s nekoliko OP oružja koja su se mogla dobiti samo u supply dropovima.

Zadnja generacija konzola prodala se u toliko primjeraka (mislim da je do polovice ove godine prodano ukupno 40 milijuna PS4 i 20 milijuna XB1 uređaja), igre se štancaju kao na traci i izbor je danas veći nego ikad, pa je sigurno i to imalo utjecaj na smanjenje prodaje. Naravno, i to što su mnogi veterani odustali od igre jer im se noviji nastavci nisu sviđali u odnosu na prethodne je imalo utjecaja, ali opet došli su u međuvremenu i neki novi klinci koji su dobrim dijelom popunili njihova mjesta.

Svakih godinu ili dvije čujemo da dolazi neki novi CoD killer, a CoD je i dalje tu. BF:BC2, BF3, BF4, Crysis 2, Titanfall, BF1, Titanfall 2 - svi su oni bili najavljivani kao CoD killeri, pa opet ništa. Doduše, meni je Titanfall 2 sveo volju za CoD-om na minimum, ali vidim da mase ne dijele moje oduševljenje tom igrom.

Ne znam govori li to više o samom IW-u ili o svim ostalim igrama koje su upravo izašle kad igra koja je po broju prodanih primjeraka u padu već godinama može biti u samom vrhu.

Uzmi u obzir da se ti podaci odnose samo na retail kopije, tj. digitalne kopije nisu uključene. Iste brojke sam vidio i na nekoj drugoj stranici i tamo je eksplicitno navedeno da se radi samo o retail kopijama, a i ovdje u članku kaže: Nevertheless, such a steep fall will come as a big disappointment to the firm and to UK retailers.

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Enivej, nazad na IW, da li je netko igrao SP i jel čemu? MP me ne zanima ni najmanje.
Imao sam ja komentar vezan uz SP ranije:

Citiraj:
Autor KhongLo Pregled postova
Ako nekog zanima, SP u IW-u je stvarno dobar, meni osobno jedan od boljih u cijelom serijalu. Možda zato što su malo posudili neke stvari iz Mass Effecta, ali vidi se da je ekipa koja je došla u Infinity Ward iz Naughty Doga (The Last Of Us i Uncharted) imala svoje prste u tome kad je posao tako dobro odrađen.
Ako te MP ili zombiji ne interesiraju, ne bih rekao da je igra vrijedna plaćanja pune cijene, ali ako naletiš na neki dobar deal ili je možeš posuditi, svakako preporučam. Kao jednu od glavnih zamjerki ćeš naći ono što se najčešće zamjera SP-u u bilo kojem FPS-u koji je primarno orijentiran na MP, a to je da je kampanja dosta kratka. Ovisno o načinu na koji igraš i o težini na kojoj igraš, kampanja traje nekih 5-8 sati.
KhongLo je offline   Reply With Quote