Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Sjećam se da su se svake godine hvalili prodajom, rušili rekorde svakim naslovom, iskakali iz paštete, pa su onda tamo nakon jednog black opsa naglo ušutili
Praktično od onda nisam čuo za cod (osim objavljenih recenzija naravno)
|
Možda samo nisi dovoljno pratio CoD vijesti pošto ti je pao interes za igru, ali redovito se Activision svake godine pohvali zaradom od CoD-a. Prošlogodišnji BO3 im je u prvih 72 sata donio preko pola milijarde dolara (
izvor), do kraja godine je postao najprodavaniji naslov na PS4 i XB1 (
izvor, klik na show more), a njima konzole i jesu primarno tržište kojem su okrenuti. Te brojke temelje se samo na broju prodanih kopija, a kad još uključiš mikrotransakcije i one koji su naknadno kupovali season pass ili DLC-ove, može se reći da su zaradili prilično lijepu svotu novca.
Iako je svaki sljedeći naslov nakon MW3 prodao manji broj kopija, mislim da u Activisionu još uvijek nisu previše zabrinuti zbog toga, jer od rujna 2014., uz CoD, imaju još jednu zlatnu koku - Destiny. U razvoj te igre uložili pola milijarde dolara i to su vratili već u prvom danu (
izvor). Na toj igri su se također nakupili para zahvaljujući in-game itemima, DLC-ovima i ekspanzijama.
Iako parodije, ova dva videa solidno opisuju stanje stvari:
video 1,
video 2.
Citiraj:
Autor Milentije
Remaster COD 1, COD 1 UO, COD 2. Dalje od toga ne treba ni meni, a ni njima. 
|
Ti bi stvarno bio voljan izdvojiti novac za toliko starih naslova s poboljšanom grafikom?
Citiraj:
Autor Drug Brko
MW je meni odlična priča i čisto OK i zabavne igre. BO čak nije toliko loš prvi dio. Ali BOII i dalje... čista glupost. Mlaćenje prazne slame.
|
AW je imao dobar SP. Jest futuristički, ali i dalje je dobar. Meni puno bolji od MW3, BO2, Ghosts i BO3.
Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Općenito je to neki trend u gaming industriji da su igre sve lakše i lakše.
|
Kad je to jedna od najboljih taktika za prodati igru. Većina ljudi i svijetu i dalje igra samo povremeno i ne da im se gubiti vrijeme na učenje stvari u igri, samo žele sjesti i malo odigrati nešto da se maknu od sveg ostalog. Ako ti je skill gap u igri velik, već si u samom startu odbio vrlo velik broj ljudi i smanjio si potencijalnu zaradu. Iako to vrijedi za sve platforme, mislim da je na konzolama ipak izraženije pošto su Dota, LoL i CS:GO na PC-u i dalje vrlo popularni, a sve tri igre zahtijevaju dosta uloženog vremena.
Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Dođe mi bratić koji i nije neki gamer, igra mw3 i pita gdje je lean 
|
Sigurno je negdje igrao Battlefield, pa se malo razmazio. CoD nije igra u kojoj se treba razmišaljti o taktici
Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Normalno da je mlaćenje, tko može "kvalitativno" izdržati taj tempo izbacivanja igre svake godine više od desetljeća.
|
FIFA, PES i CoD, a i Ubisoftu je dobro krenulo s AC-om, no onda su odlučili napraviti malu pauzu