Čitam malo raspravu pa reko da napišem i svoje mišljenje na temu
Ne igram često, mjesec dana u godini si odvojim da odigram nešto intenzivnije (čitaj 4-5h dnevno), ostale mjesece slabo, za stalno imam gemcraft TD sa steama za opustit se i to je manje više to. Taj mjesec kad igram želim igrat ko čovjek, dakle ovo kad ljudi napišu "sve na ultra", klizi, 100fpsa i sl. su najobičnije pizdarije. Kod mene je sve na ultra -> sve postavke na max sa SSAA+CMAA na 1440p ekranu.
Trenutno imam G1 1070gtx (+ 4770k na 4,4GHz) na posudbi pa testiram WoW, dakle pričamo o predpotopnom engineu koji je istina dosta modificiran i upgredean ali realno to je 10+ godina star isprdak. Kada popalim sve opcije na MAX i uključim max AA igra pleše na 45fps-a a GPU oće iskočit iz kućišta kolko ju siluju postavke, igra trza, fali tih 15-ak fpsa -.-
Ram na grafi je bitan, djelovi igre di su teksture velike i ima ih dosta ako nestane rama postaje neigriv, na GTX 760 OC 2GB verziji postojali su djelovi mape di FPS padne na 15 jer je ram pun. 1070-ka uzima između 4,5-6 GB za sad kolko testiram, bitan skok se vidi kada se upali AA 1-2 GB razlike što je i za očekivat.
Što želim reć, osobno, za parsto kuna da se jebem sa 3GB a već dajem 2k za grafu....pa nisam retardiran (valjda), pa taman da 1 mapa u 1 igri trza radi toga.
PS
Odmah da se i ogradim od ovih što tvrde na na 1440p i 4K rezama ne treba AA, ja razliku vidim, smeta mi kad AA nije uključen i to je to, za ostalo tu je getaldus optika