View Single Post
Staro 07.11.2016., 10:08   #340
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Munjara Pregled postova
Zanimljivo, čas dijeliš pravne savjete držeći se zakona čas ovakve "a je to"...
Kakve veze pravni savjeti imaju s ovom raspravom i s tvojim pravom da kao kupac biraš što ćeš kupiti za svoje novce?

Citiraj:
Daj mi reci kad je tako i posve je nebitan stav proizvođača, raznoraznih udruga koji obavaljaju testiranja i naposljetku npr. vještaka koji se ravna i navedenim stvarima, podacima, saznanjima mogu li se pozvati na kakav članak, prijaviti inspektoratu, tužiti firmu koja prodaje prije godinu dvije proizvedene gume kao nove?
Normalno da ne možeš nikoga tužiti niti sam ja igdje rekao da oni te gume ne smiju prodavati, daj se skoncentriraj barem toliko da pročitaš dvije rečenice s razumijevanjem.
Ti biraš što želiš za svoje novce, baš kao što biraš marku gume tako biraš i DOT, kupit ćeš ono što ti se više sviđa, ako ti ne smeta guma stara i 5 godina, kupi nju i nek ti ju namontiraju na auto, gdje je problem?

Citiraj:
Kad smo već kod toga, što ako je informatika-elektronika prizvedena prije 2 godine? Jesam i tada prevaren?
Opet ti o prevari... :facepalm:

Citiraj:
Ima li kakve osnove za ove tvrdnje osim emocionalne nabrijanosti?
Ima li ikakve obveze trgovčeva povrata osim želje da usreći kupca i povrata (bez ikakvog razloga) zbog kupnje na daljinu?
Mislim da smo sumirali da trgovac uredno smije prodavati takve gume, baš kao što i kupac ima pravo vratiti taj artikl.

Citiraj:
Autor MeanBoss Pregled postova
Znači dodjes u bilo koji dućan.. I nećeš kupiti robu kojoj je rok trajanja 4-5 godina, zato šta je proizvedena prije godinu.. Nego ćeš tražit od prodavača da ti da na frisko proizvedenu robu.. To bi se po tebi trebalo odnositi na sve stvari, jer ne vidim razliku između guma, krastavaca ili soka, ako je pravilno skladištena i ako je rok ispravan? Ili si ti ipak samo za gume zaštićen...
Još jedan koji ništa ne razumije.
Da, ti kao kupac BIRAŠ što ćeš kupiti, koje krastvace, koje gume i koji sok, ako ti se ne sviđa datum proizvodnje ili rok trajanja - nećeš kupiti.
Šetaš se po trgovini i biraš, što tu nije jasno?
Ne radi se tu o nikakvoj zaštiti i kršenju zakonu nego o izboru svakog pojedinca što će kupiti za svoje novce.
Nekima stvarno treba nacrtati.

Nevjerovatno da se već 10 stranica piše o auto gumama u ovoj temi i to totalno bezveze.
Svatko ima 14 dana da vrati proizvod, ako mu ne paše DOT neka vrati gume i doviđenja, a vi te savjete o starosti guma i skladištenju te premazima ipak primjenite u svom slučaju kad budete kupovali, a ne u tuđem.