Citiraj:
Autor Bubba
Sto s bazama podataka?
|
Napisao si
"Kako uglavnom nema nekog specificnog komada softvera koji bi eksploatirao UNIX ili BSD (...)"
pa sam kao primjer naveo baze podataka.
Citiraj:
Autor Bubba
Kuruza tipa MSSQL, MySQL i ekipica se vrti na Windowsima/Linuxu, Oraklo ide na Linux i AIX (Slowaris je ionako anegdotalan u produkciji) te je ista stvar i s DB2.
|
Oracle (nema za BSD) i PostgreSQL. Kada pises o sporosti onda vjerojatno mislis na starije verzije Solarisa, iako su i one brze u usporedbi sa starim OpenServerom.
Citiraj:
Autor Bubba
Ako radis sebi za dusu, sto jedino i mozes s takvim OS-evima...
|
Hm, imas pravo, u sadasnje vrijeme s tim sistemima moze raditi jedino onaj tko to voli.
Citiraj:
Autor Bubba
Zbog cega ti se svidio BSD?
|
Licenca, stabilan rad, u usporedbi sa Solarisom podrzava vise hardvera i ima vise spakiranih programa. Iako mi je ljepse za ucenje koristiti Solaris, nego BSD.
Citiraj:
Autor Pupo
Da li ti nije lakše početi s "komercijalom"? Windblowsima kao platformom i svemu što ide uz nju?
Puno više dostupno svega, puno više poslao kao takvog. Da, i vjerojatno slabiji (početni) uvjeti koje budeš imao na takvom poslu, al isto tako, i puno lakše je naći takav posao.
|
Proucavao sam ih dosta godina i jos uvijek koristim XP za surfanje, CAD i sl. Nakon toga sam presao na Linux. Kada sam nakon toga probao Solaris, osjecao sam se kao da mi je netko lupio samar. Trebalo mi je dosta vremena da promijenim nacin razmisljanja i pocnem shvacati kako funkcionira. Da, lakse je i posao je tu dostupniji, ali bi bilo bolje da sam odmah poceo s npr. Solarisom, jer se tada jos ucio na fakultetima i bilo je vise korisnika od kojih se moglo nesto korisno nauciti, programi za njega su bili dostupniji, itd. Odabrao sam UNIX i BSD jer su stabilniji, imaju kvalitetniju dokumentaciju (pogotovo Solaris)... jer sam prije njih trazio nesto kvalitetnije.