View Single Post
Staro 06.11.2016., 01:46   #332
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor M.Vlahovic Pregled postova
https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Ka...6%22/p/V001XPQ
nigdje ovako ne piše ni kad ih stavim u košaru

zašto bih uzeo 2 godine stare gume ako mogu drugdje dobiti friške,
iz iskustva znam da gume gube vozna svojstva već nakon 1-2 sezone vožnje neovisno o maloj kilometraži, i to se osjeti, pa ne želim pridonositi tome već u startu 2 godine starijim gumama nego što je nužno, osim toga lakše je prodat poslje novije gume, ni to nije zanemarivo
Ja ih uzmem jer ih dobijem jeftinije. Meni ništa ne znači DOT jer ako je guma nova onda je nova. Sve udruge proizvođača su objavile da gume do 5 godina starosti se mogu montirat ako su pravilno skladištene.
A druga priča je opet da bi gume nakon izlaska iz tvornice trebale odležat 6 mjeseci kako bi svi kemijski procesi završili.
E kad bi svi kupovali gumu po takvim pričama sa DOTom nitko ne bi kupio gume kakve želi.
Citiraj:
Autor nick praskaton Pregled postova
ja bi im vratio, ne bi sigurno uizeo dvije godine stare gumetine, kao sto kazes, zimske gume, s vremenom otvrdnjuju, a za istu cijenu drugdje mozes dobit 2016. proizvodnju
Da otvrdnjuju ako se koriste, ako stoje u skladištu i dalje su nove i ne gube svojstva. Odi kupi u vulkal zimsku gumu ... namontirat će ti novu gumu sa DOTom 2015 a prodat ti je pod "frišku". Za iste pare.
Citiraj:
Autor Alister Pregled postova
I opet sam ja dobio 2013 dot gume, to je3 godine staro. Kao što su već ljudi rekli kupim nove gume svuda za te pare, ali sam ja budala išao koristiti popust kod njih. Naučio jednom i više nikad jer im je podrška gora od edigitala
Jebiga. Ja sam kupio dvije sa naglašenim dotom 2014 za 100 i nešto kn manje po gumi za razliku od "friških"

Zadnje izmijenjeno od: Xenon. 06.11.2016. u 01:59.
Xenon je offline   Reply With Quote