View Single Post
Staro 04.11.2016., 12:58   #285
MOTOR MARY
Pink Wraith driver
Moj komp

MOTOR MARY's Avatar

Datum registracije: Mar 2015
Ma, ta pristojba je katastrofa..

Citiraj:
ŠTO JE MJESEČNA PRISTOJBA I ZAŠTO SE PLAĆA?

Mjesečna je pristojba naknada koju plaćaju vlasnici odnosno posjednici prijamnika u Republici Hrvatskoj za funkcioniranje javnoga radiotelevizijskog servisa koji prema njima ima posebne, zakonom precizno određene obveze. Hrvatska radiotelevizija pristojbu ubire izravno, čime se osigurava financijska i programska neovisnost nužna za kvalitetno obavljanje zadaća javnoga servisa.

Mjesečnu je pristojbu dužan plaćati svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskoga ili audiovizualnoga programa na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom.

Kućanstva koja u vlasništvu ili posjedu imaju dva ili više prijamnika plaćaju jednu mjesečnu pristojbu. Dakle, za jedan je iznos pristojbe unutar istoga kućanstva moguće imati neograničen broj uređaja za prijam audiosignala ili audiovizualnoga signala neovisno o tome je li riječ o televizoru, radiju, stolnome ili prijenosnome računalu odnosno pametnome telefonu.
Znači u praksi bi svako kućanstvo trebalo plaćati tu pristojbu.
[obrazac za odjavu (pročitajte izjavu; .pdf)]

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Moja sestra ima u Rijeci rentan stan, gdje ima tv koji uopće nije upaljen u struju, nema dvbt prijamnik uopće. Tv je od vlasnika stana ostao u kući, sestra ga uopće ne pali.

Ne znam kako to ide, ali znam da se oni pozivaju na neki moral, čim imaš tv da sigurno gledaš zemaljske programe itd. (na što se HRT i poziva, oni nemaju veze s ponudom programa na vanjskim davateljima usluga).

Dosta je to škakljivo područje.
Pretpostavljam da onda tvoja sestra i njene cimerica čine kućanstvo? :\
Pojma nemam. Jest škakljivo.
MOTOR MARY je offline   Reply With Quote