View Single Post
Staro 01.11.2016., 22:31   #9375
Boky1985
Registered User
Moj komp

Boky1985's Avatar

Datum registracije: Oct 2011
Pozdrav svima. Ovako, treba mi Vaša pomoć. Neki od Vas me možda znaju sa forum.hr-a (Smartic, Tiky) gdje sam prije, a ima sad više od mjesec, mjesec i pol postavio pitanje oko konfiguracije. Naime, ovako. Volim igrati Paradoxove igre. Europa Universalis, Crusader Kings 2, Hearts of Iron 4 itd. Ali isto tako ima igara koje su izašle, ili će izaći a volio bih ih zaigrati na kompu. NE MORA, ističem NE MORA mi sve biti na Ultra details, ali uistinu volim da mi igra lijepo izgleda, i da ne trza. E sad ovako, budžet mi je 4500 tisuće kuna, i možda čak koja kuna dolje. Gore nažalost nikako. Ali u budžet ulaz i monitor, na koji ću spojiti Opti TV Albis reciever koji ima HDMI priključak na sebi. E sad monitor sam našao na HGSpot Webshopu, Smartic je također linkao taj, i mislim da je taj monitor najjeftiniji tamo. No međutim sada ostaje kućište. Kad se odbije cijena monitora od 829 kn, ostatak ostaje za kućište.

E sad ja sam proveo posljednja skoro dva mjeseca gledajući okolo reviewove od procesora, grafičkih i tako dalje, čitao forum hr, bug, ovdje, Tom's Hardware itd. itd., ne bi li nekako došao do prihvatljivog rješenja. I nekako sam došao do tri moguće opcije koje se tiču CPU-a i GPU-a. Ili kombinacija i3 i RX 460 4GB, ili AMD Athlon X4 845 sa GeForce 1050 ti ili AMD Athlon X4 860K, sa spomenutom GeForce. E sad mi treba Vaš savjet što je najbolje, što je ono.....bang for buck.

Čak mi je evo danas palo na pamet da naručim kompjuter negdje izvana, ali ne znam koja trgovina dostavlja u RH ili bez poštarine, ili s malom poštarinom, da me izađe jeftinije nego kod nas, jer su cijene kod nas visoke, pogotovo recimo za GPU's. Pa ako imate iskustva i s tim, volio bih da mi pomognete. Također i ako ima neki jeftiniji monitor bilo bi dobro. U biti sve što ide ispod budžeta bilo bi super, a iznad, nažalost ne. Tako da eto molim Vas za pomoć, i unaprijed Vam se zahvaljujem.