View Single Post
Staro 02.11.2005., 19:00   #20
Roller
Premium

Datum registracije: Nov 2003
@komer

Nemoj krivo shvatit, al mislim da si itekako potcijenio moje sposobnosti i znanje, a to što u sigu nemam napisanu uber konfu sa ne znam kakvim klokovima i modovima ne znači da brijem u glavi kak su svi ludi što se drže AGP locka. A u samom pitanju sam sam sebi više odgovorio nego ti u svom odgovoru. Kao što naziv topica kaže "dal' bi netko bio ljubazan..." što se odnosilo na točne informacije koje ovdje nitko ne zna, a ne "to ti bude izgorilo ako to tako staviš". Kao što rekoh, uopće nije bilo pitanje vezano za overklok, niti za VIA čipsete, niti da će to itko radit, nego samo objašnjenje: "Zašto dolazi do anomalija u radu komponenti na AGP/PCI sabirnici, te sa čime je taj rad usko povezan?". A ti odgovaraš da se to ne smije, a ne znaš niti zašto. Jedini odgovor na moje pitanje ti je potkovan činjenicom da si to negdje pročitao i čuo da se to ne radi, ali NE ZNAŠ zašto, kao ni ja.
I nije shvaćeno kao da "kakaš", nego nisi u potpunosti shvatio pitanje.
Da izvedem poredbu: Nakon većeg dizanja napona komponente su sposobne izgorit. Zašto?
Tvoj odgovor bi bio zato što je dignuta vrijednost napona, a npr. ne bi znao objasniti zašto. (ne pali se još, jer izvodim komparaciju).
A odgovor koji bih ja očekivao je da vodiči ne mogu podnesti tolika naprezanja, te dolazi do pregrijavanja i radnih temperatura pri kojima dolazi do trajnih oštećenja, shodno tome, dolazi do izgaranja određenog uređaja.

A ploču na VIA čipsetu samo sam spomenuo, da vidim kao primjer, te kakve su eventualne posljedice ako AGP bude radio na 64MHZ, a ne 66 i sličnim vrijednostima, dakle manja odstupanja. Nadalje, uvjeren sam da je jedna asusica sa VIA čipsetom bolja od neke asrock ili pisi-čips sa najboljim čipsetom. Kao što je bolja Honda sa 1.4 motorom od nekog Hyundaia sa 1.8 motorom. Prvo gledaj proizvođača i kvalitetu izrade, a tek potom šta nudi.
Ista ta ploča već i radi kod mene godinu dana, na njoj je gore newcastle 3000+ koji je cijeli srpanj radio bez ventilatora na 60-65 stupnjeva (čak smo se nadali da će progorit da izganjamo garanciju), no sve radi ko urica i dalje.
Nije mi potrebno računalo da se mogu frajerisat da imam venice na 300 efesbea, nego da zavrti duall boot (x64 i XP), preko noći bi bio ftp server, po danu za igranje i piskaranje.
Toliko!
Roller je offline   Reply With Quote