@ BladeRunner:
zvučnik bi trebao imati minimalan dodir sa podlogom, tako da guma za veš mašinu nije optimalno rješenje.
Ako tvoji nemaju navoj za nogicu, najeftinije rješenje su samoljepivi podlošci od tvrde gume - ima ih sigurno u trgovinama alatom tipa Pevec ili Bauhaus, i obično su tamo gdje su i oni filcani za stolice. U paketu ih je 8 mislim, na njima piše baš "for speakers" (ja ih imam ispod zvučnika na poslu), jedino što mislim da se više podrazumijevaju bookshelfi odnosno manji i lakši zvučnici.
Ako ne želiš bušit rupe u zvučniku (ne bi ni ja) mislim da bi najbolje rješenje za tebe bilo malo DIYa - dvije pločice od malo debljeg MDF-a na koje onda ušarafiš nogice/šiljke, a te pločice blue tackom/patafixom pričvrstiš na zvučnik.
Evo ti keyword:
https://www.google.hr/search?q=louds...mQ0D8V3BXYM%3A
@ Remixer:
mora biti negdje na tom mađaronskom šopu obrazac za e-mail, pa probaj poslat upit na engleskom, možda bude sreće.
Inače ima nešto kao "kosarak"

al kak dalje?
Driver ti je okvirno 2 incha pa možeš malo prosurfat, al manji problem su ti ove stvari koje si naveo, u odnosu na činjenicu da ćeš taj neki novi driver spojit na skretnicu koja je proračunata za upravo taj panasonicov driver, sa nekim svojim karakteristikama.
Kako će se taj novi ponašat, nitko ne može reći dok se ne izmjeri stari driver (jer za njega ne postoje podaci) pa onda bi trebao pokušat nać približno sličan (po karakteristikama) a da pašu i ove dvije stvari koje si naveo.....
Mission imposible, plus minus.....
Moguće rješenje je da staviš neki fizički približan pa šta bude-bude, i da eventualno nađeš nekog ko će malo "ispeglat" skretnicu. Tak možeš, kak sam ti i napisao, vjerojatno i dobit malo bolji zvučnik, jer gotovo sigurno je neki brand-name driver bolji od ovog generičkog. Samo zahtjeva nekog tko bi to znao napravit, ako možeš doć do takvog. Ja npr. znam da bi to tako moglo ići, al ne bi ni u ludilu znao na koji način i kako....
Sve u svemu, možda stvarno najbolje da probaš naći nekog da ti proba popravit postojeći driver (npr. odi u taj servis di su ti "popravljali" pojačalo?), pogotovo što ovaj "kvar" koji si napisao više smrdi na pojačalo nego na zvučnik.
Jesi probao prikopčat neko drugo pojačalo?
Edit:
evo ti možda rješenja:
http://www.njuskalo.hr/zvucnici/prod...oglas-20736131
nisu isti, a izgledaju vrlo slični......