Citiraj:
Autor mitra
Mi5s fotke u low light uvjetima.
Sinoć sam uslikao par slikica unutar stana, glavna akterica je mica Ara ako koga zanima.
Onda sam jutros oko 6h slikao s balkona, i sada prilikom povratka s pola.
фотохостинг бесплатно
I za kraj snimio sam jedan boombastičan video  u fullhd rezoluciji.
Šta zaključiti....Fotke snimane u low light uvjetima nisu toliko lose, sto je mracnije to je slika nekako zrnastija, ja bi dao ocjenu neku solidnu trojku (gledano izmedju 1 i 5). Da može bolje to je sigurno ali npr mi4c jedva da je pokazivao macu na istim slikama i uvjetima tako da je to za mene odlican napredak.
Ali ugodno iznanadjenje je slikanje s blicom koji poprilicno izostri sliku.
Sad mozete sami da sudite, mob imam tek 24h tako da moram jos malo da ga isprobam
I samo da se nadovezem na fingerprint senzor, radi savršeno, niti jednom se nije desilo da ne moze otkljucati.
|
Solidne, s obzirom na ogromni potenijal te kamere koja je ugrađivana u Pixel/xl, očito je šaomiju slabija strana izrade softvera za kameru..
Inače ovaj senzor u Mi5s je vrhunski, a koje fotke radi, slobodno neg prošeće do pisanih rivjuova od google xl, fantazija..
Kinezi će još neko vrijeme pričekat da dostignu gigante u pravljenju softvera za kameru, imaju odličan hardver, al očito softverski ne znaju to sve ukomponirat da radi ko sat, trenutni primjer toga je, ova kamera u Mi5s, koja pršti od neiskorištenog potencijala..
Za neupućene..
The Xiaomi Mi 5s, just like the Google's Pixel flagships, comes with the new 12MP Sony IMX378 sensor. It is not very high resolution - 12.2MP - but it has 1.55µm pixels. Physically, it is a large sensor, too, 1/2.3", matching the Xperia Z series, which pumps out a lot more megapixels than the Mi 5s.
The new IMX378 sensor is an upgrade over the IMX377 used on the Nexus 5X, 6P and HTC 10. It now supports phase-detection autofocus, faster and better HDR processing, higher frame rate support for videos. The highlight of the new optimizations is the handling a big chunk of the image processing on-chip thus reducing the workload on the image signal processor (ISP). The latter helps for shooting and processing HDR photos much faster.