Pozdrav svima, imam jedan specifičan problem pa me zanima koje su mi još mogućnosti za isprobavanje. Oprostite na dugom postu, ali mislim da je bitno kako bi znali dati savjet.
ZTE ZXDSL 931VII mi je smješten u radnoj sobi sa kompom.
Do dnevne sobe imam nekih 10-tak metara, Smart tv je spojen sa WIFI i radi relativno ok na youtube i sl. Tu itamo zna pisati učitavanje, ali ne prečesto.
Dugo sam odgađao max-tv jer mi se neda vući cca 20m+ mrežnog kabla iz radne sobe prvo gore na tavan pa da se spustim kroz bužir od koaksijanog kabla i napravim mrežnu utičnicu iza TV-a.
Pa sam uzeo powerline adapter TP-Link 2010Kit u tu svrhu. Spojio sam na jednom i drugom kraju adaptere u zasebne utičnice i radi super. Iz rutera na komp dobivam max 32Mbit/s, a toliko sam izmjerio i laptopom na adapteru kod Tv-a. Dok spojim Max-tv na powerline adapter radi sve ok.
Ono što me muči je slijedeće:
Želio bih spojiti i smart tv preko tog istog powerline adaptera. Imam TP-Link WR743ND koji mi skuplja prašinu pa ga pokušavam iskoristiti da glumi switch, da ne uzimam one male s 5 portova.
Spojio sam mrežni kabel iz powerline adaptera na onaj plavi priključak TP-Link rutera - WAN/Internet. U Lan portove sam spojio za probu laptop i maxtv prijamnik.
Na laptopu dobivam brzinu 32Mbit/s, ali Max tv nakon dosta učitavanja, update, provjeravanja i sl ne želi raditi i izbaci neku grešku.
Da li bi se ikako moglo složiti i da max-tv i smart-tv budu spojeni s tim istim powerline adapterom ili tu nema pomoći?