View Single Post
Staro 28.10.2016., 23:05   #14
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp
 
Igorr's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zd -- Zg
Postovi: 1,667
Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
Meni jedna od najvaznijih stvari, a trebala bi biti valjda svima - nacin na koji upravljas kompom. Ni jedan laptop tu nije blizu macbookovu trackpadu. Ali ni jedan.
Ovo. Ne znam kako nisam originalno spomenuo, valjda ga jednostavno uzimam zdravo za gotovo.

Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
Ovdje nije pitanje backward kompatibilnosti, vec opcenito koristenja laptopa. Primjera radi, imam g700s mis. Sa novim macbookom, bez adaptera, taj mis mogu baciti u smece. Imam iP6s. Kako ga bez adaptera spojiti na macbook? Kako koristiti slusalice od iP7 na macbooku? Totalna nekonzistentnost od strane Applea.

To sto je neki adapter star 20 godina ne znaci nista. 3.5mm je i stariji, pa su ga uz pomoc 'hrabrosti' izbacili iz iphonea, a ovdje ga ostavili? Smanjila im se muda?

Tipkovnice kakve koristimo, bez obzira na vrstu mehanizma su tu i vise od 20 godina. Mogli su i njih izbaciti, pa samo staviti touch tipkovnice. Jer eto te su novije, bile bi vise kul, a lako ih podesis da izgledaj u i ponasaju se kako god zelis. Mogli su i to napraviti, jer eto, jebes sve sto je staro.. Imamo sad 4 ista porta. Nepotrebno. 2xTB3 je bio dovoljan, kao i kod prijasnjim rMBP (2x TB2). Ok sto su izbacili hdmi, ali samo jedan usb-a port je bio stvarno potreban.

Backward kompatibilnost je potrebna, a iste se rjesavas postepeno, a ne odsjeci vrpcu dok nitko ziv na to nije spreman. A sve da i zelis biti spreman, ne mozes to nikako postici. Jer ne postoje misevi sa usb-c utorom, niti razni ostali 'alati' koje koristimo.

Onaj njihov 'simplicity' se izgubio. U potpunosti. Ali ne samo kod smijurije sa utorima, vec i kod cijelog lineupa proizvoda. iPad svake godine predstave novu liniju, uz vec postojece. iPhone laganini ode tim smjerom, a macovi su u to zaglibili odavno.
Sa dosta toga se slažem, kao što sam slično već i pisao gore
Glede njihovog simplicitya - glede periferije vjerojatno to gledaju na način "za eksterni miš i tipkovnicu ionako već koristite našu bluetooth periferiju"

Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
Laptop ≠ smartphone.
USB-c je sigurno buducnost, no to sto ga mozes ugurati sa obje strane nije prednost. Recimo ja sam u 3 mjeseca uspio napraviti par ostecenja na Macbooku 12, i to iskljucivo gdje ide usb-c utor. Na vecer u mraku surfam/gledam film, pa odlucim na punjac staviti macbook. Promasis par puta, jer utor je sitan, i nije bas tako lak za pogodit. A aluminij to ne trpi. Magsafe je bogom dan za takve stvari.
Nisam još imao priliku koristiti USB c, tako da ne mogu govoriti iz prve ruke.
Baš me zanima kako će meni sjesti u praksi.

No ono što mogu reći je da je magsafe bog i batina
Na stranu i to što ga možeš bez problema uštekati u bilo kakvim okolnostima, ali brat bratu koliko puta sam zapeo na taj kabel a on se jednostavno odspojio bez da je potegao laptop na pod.

Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
E u vezi ovoga se cujemo preko PM-a
Evo, odgovorim
__________________
5.1.4 setup:
Zvučnici - 2x Arendal 1723 S monitors, 1x 1723 S center, 4x 1961 height, 2x 1961 surround, XTZ 12.17 EDGE
Amps - Marantz Cinema 40 + ROTEL RMB-1585
Igorr je offline   Reply With Quote