Pošto tamo gdje kupujem SAPPHIRE RX 480 4G D5 Nitro+ nema na lageru odlučio sam pričekati i razmotriti neke modifikacije konfi.
Točnije, bi li se isplatilo uzeti jeftiniji SSD, točnije SSD 120GB Kingston HyperX FURY, SATA3, SHFS37A/120G umjesto gore preporučenog SSD 256GB Patriot Spark?
U moje vrijeme (

) SSD-ovi nisu bili nešto što je obavezno išlo u komp, pa iskreno ne znam mnogo o njima osim da mogu očekivati brži boot sistema i programa koji su na njemu. Kraći loading screensi u igrama možda?
Ugl. koji su drugi faktori na koje utječe cijena? Ako ih baš nema, mislim da bi mi dovoljno bilo 120gb.
Za ušteđenih 150kn bih uzeo i5-6500 umjesto i5-6402p. Mislite da je ovo dobra odluka? Ili da gledam još negdje uštedjeti pa zgrabim i5-6600?
Svaki input je dobrodošao, hvala.
EDIT: Ili da razmotrim još 8GB rama, ako uopće mogu na ovu matičnu? Zanima me šta će vidljivije utjecati na performansu u igrama, sad i za par godina. Rami ili CPU upgrade koji razmatram? Benchmarksi pokazuju 3-5 fpsa više sa i5-6500. Ne znam bi li tih 5 fpsa mogli značiti razliku između igrivosti i neigrivosti za par godina.
Mislim da razlika ipak bude znatnija sa 16gb rama, ali bih volio vaše mišljenje na sve.