Citiraj:
Autor Igorr
Meni je super što ću moći preko jednog jedinog kabela između monitora i macbooka (uz kupnju novog monitora koji to podržava):
1. puniti mac
2. slati sliku na monitor
3. slati dvosmjerno podatke sa/na uređaja/periferije koja je prištekana na monitor kao dock
|
Sve 5, no 4 takva ista utora samim time nisu potrebna. A (gotovo) istu stvar si vec mogao, sa TB2 prikljuckom kojeg ima svaki noviji mac vec duze vrijeme. Recimo TB display + macbook pro 13 = ista stvar.
2 USB-C utora, ili cak i samo jedan je bio dovoljan. Ostalo ostaviti na usb-a i hdmi. A ovo pisem kao covjek koji posjeduje 2x usb-c dock (caldigitov je odlican), usb-c externi SSD disk od 1TB i jos hrpu adaptera.
Citiraj:
Touch Bar me poprilično veseli moram priznati, pogotovo nakon što si ga customiziram kako spada.
|
Osobno, touchbaru ne vidim smisao. Oni kojima eventualno moze pomoci (photoshop/music/video ekipa) vjerojatno koriste shortcutse, a ti ce uvijek biti brzi od 'magicnog' touchbara. Nama (developerima) pak nemaju smisla, ili ga ja osobno ne mogu nikako vidjeti?
Citiraj:
Najjači 13" model će vrlo vjerojatno biti moj idući uređaj, no pričekat ću još par mjeseci da vidim da li prva serija ima neke boljke.
|
Pricekaj radije godinu dana ako nije zurba. 99% ce cijena pasti na normalnu (prvi macbook air, macbook 17, prve retine, sve na istu foru. Early Adopteri placaju bolesnu cijenu, par mjeseci ili godinu kasnije = veliki pad cijene).
No sve da nekim cudom i nece pasti, isplati se pricekati Kaby Lake upgrade. A da ne spominjem djecje bolesti kojih uvijek bude i koje ce ukloniti nakon prve serije.
Sad da uzimam, uzeo bih najslablji 13 pro. Pojacao bih malo proc, povecao na 512gb flasha, 16gb rama. Cca 2500€. Preskupo pa to necu ni raditi, ali da bas moram uzeti, isao bih na taj model.
P.S.
I dalje ostavljam prostor da me touchbar razuvjeri od skepse prema istome, ali taj prostor ostavljam vise reda radi, a ne da se nadam necemu