View Single Post
Staro 28.10.2016., 17:39   #11
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Meni je super što ću moći preko jednog jedinog kabela između monitora i macbooka (uz kupnju novog monitora koji to podržava):
1. puniti mac
2. slati sliku na monitor
3. slati dvosmjerno podatke sa/na uređaja/periferije koja je prištekana na monitor kao dock
Sve 5, no 4 takva ista utora samim time nisu potrebna. A (gotovo) istu stvar si vec mogao, sa TB2 prikljuckom kojeg ima svaki noviji mac vec duze vrijeme. Recimo TB display + macbook pro 13 = ista stvar.

2 USB-C utora, ili cak i samo jedan je bio dovoljan. Ostalo ostaviti na usb-a i hdmi. A ovo pisem kao covjek koji posjeduje 2x usb-c dock (caldigitov je odlican), usb-c externi SSD disk od 1TB i jos hrpu adaptera.

Citiraj:
Touch Bar me poprilično veseli moram priznati, pogotovo nakon što si ga customiziram kako spada.
Osobno, touchbaru ne vidim smisao. Oni kojima eventualno moze pomoci (photoshop/music/video ekipa) vjerojatno koriste shortcutse, a ti ce uvijek biti brzi od 'magicnog' touchbara. Nama (developerima) pak nemaju smisla, ili ga ja osobno ne mogu nikako vidjeti?

Citiraj:
Najjači 13" model će vrlo vjerojatno biti moj idući uređaj, no pričekat ću još par mjeseci da vidim da li prva serija ima neke boljke.
Pricekaj radije godinu dana ako nije zurba. 99% ce cijena pasti na normalnu (prvi macbook air, macbook 17, prve retine, sve na istu foru. Early Adopteri placaju bolesnu cijenu, par mjeseci ili godinu kasnije = veliki pad cijene).

No sve da nekim cudom i nece pasti, isplati se pricekati Kaby Lake upgrade. A da ne spominjem djecje bolesti kojih uvijek bude i koje ce ukloniti nakon prve serije.

Sad da uzimam, uzeo bih najslablji 13 pro. Pojacao bih malo proc, povecao na 512gb flasha, 16gb rama. Cca 2500€. Preskupo pa to necu ni raditi, ali da bas moram uzeti, isao bih na taj model.

P.S.
I dalje ostavljam prostor da me touchbar razuvjeri od skepse prema istome, ali taj prostor ostavljam vise reda radi, a ne da se nadam necemu