View Single Post
Staro 28.10.2016., 16:57   #925
ćubi
Premium

ćubi's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Evo da dam svoj osvrt nakon par mjeseci isprobavanja led žarulja:

One bulb corn led narucene iz Kine s alija su bile katastrofa i to je manje vise bilo samo za probu, no problem je sto nisu imale deklariranu snagu ni lumene, te su brzo pregarale, no kakva cijena takva kvaliteta.

Prije par mjeseci sam uzeo Osramove 3 zarulje (8.5W) za 50kn i one stvarno lijepo svijetle iako su ekvivalent 60W. Opet bi ih kupio, no nikako da u kauflandu opet dobiju to pakiranje s 3 zarulje i da cijena bude takva.

Iz metroa sam nabavio jednu E14, marke Sola. Ima 6W i ekvivalent je obicnoj od 40W i zbilja nema razlike u jacini svjetlosti kad sam obicnu zamijenio s led.

Neki dan sam uzeo u plodinama techlux E27 12W led i iako je deklarirana kao warm light, ipak malo vuče na hladniju, nije velika razlika spram drugih ali u usporedbi a njima se moze primjetiti. Moram napomenuti da su ostale led 2800K, dok je ova 3000K.

S GU10 ledicama sam zadovoljan, a narucio sam bzvz par komada s alija raznih proizvodaca, no sad se i kod nas mogu jeftino kupiti ove pa ih vise nije ispativo narucivati.

Od akcija na LED zarulje u plodinama su od 10,5 W 22kn, a 12W 25kn. U metrou cijena ide od 15-30kn ovisno o jacini, no mislim da je 15W 25kn. Jedina ima je mana samo 2 godine garancije.
ćubi je offline   Reply With Quote