Pisem ovo sa late 2013 rMBP 15. Posjedujem i iP6s.
Ukratko, ostavili 3.5mm utor. Super. No ako imas iP7, bez adaptera ne mozes koristiti slusalice? Genijalna odluka.
Izbacili sve ostale utore, uveli usb-c, i sva 4 su TB3. Ma super, genijalno rjesenje. Jer eto potrebna su 4x TB3 utora, dok ni jedan USB-A utor nije potreban? Genijalna odluka. Zelis spojiti bilo koji iPhone sa novim macbookom? Kupi novi kabel, ili pak koristi adapter. Genijalna odluka.
No to su samo sitnice. Mac Pro nije updejtan 3 godine, i u UK mu dignu cijenu za 500£ od sinoc. Da li moram jos jedno napisati - genijalna odluka?
Cijelo vrijeme se cekao skylake update. I na kraju ubace godinu dana star proc, sa losijom verzijom integrated kartice + losija verzija polarisa na 15" modelu. 16GB rama je i dalje max? Geeenijaaalnooo.
Izbacili najgenijalni utor za punjenje laptopa ikad - magsafe. Uz sve gore spomenute mane, jos su i digli cijene. I to dobro digli cijene.
Jos bih se dotakao tipkovnice, ako nisu rjesili djecje bolesti novog mehanizma, eto showa. I to zesceg. Na strojevima koji kostaju kao Golf III valjda
Od pozitivnih strana je jako malo toga. Zvucnici ce sigurno rasturati (macbook 12 vec tu rastura), u ekran ne sumnjam ni malo. TouchBar ce mozda nekima biti odlican, no meni osobno je bljestavi gimmick kojeg sigurno necu koristiti.
Ukratko, totalni fail, i najlosiji apple event ikad. 2012 kad su predstavili retine radovao sam se istima kao malo dijete, i nisu me razocarale. Ekrani i samo skaliranje OS X-a su genijalni.
Sad? Mislim da ce me moja retina jos dugo posluziti. Da mi moje radno okruzenje dopusta, i da odredjene aplikacije postoje na Linuxu, vec danas bih trazio zamjenu za rMBP i isao put Linuxa. Ovako ostajem (barem primarno) na OS X-u do daljnjega. I iako cu jednog dana vjerojatno uzeti ovaj novi mbp, nekako im se ne radujem ni malo. Dapace, osim ekrana i zvucnika ne vidim ni jednu prednost naspram stroju kojeg danas koristim. A vidim 100 mana.
Code:
// ucitaj hrpu bezveznih metoda
if (timCook == steveBallmer) {
proWithoutBeingPro();
priceHigher();
killThePorts();
gimmickFeaturesOn();
}
Tipican primjer kad dvojici idiota dopustis da vode mocne i prije odlicne kompanije