View Single Post
Staro 02.11.2005., 14:15   #12
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Roller
Hmmm...mislim da uopće nisam dovoljno jasan?
Nisam baš toliki noob da ne znam čitat po biosu i overklokirat procesor. Kao što rekoh, uopće me ne zanima kako na VIA čipsetu overklokirat, nego me zanima što točno označava frekvencija AGP-a. Do kakvih anomalija dolazi? Što je nuspojava?
Ako te to zaista zanima "u dubinu", morao bi postati clan PCI SGI-a ili platiti nekome da ti objasni (u svakom slucaju, platiti).

PCI, kao i svaka multipleksirana sabirnica, mora imati frekvenciju. U nasem slucaju 66MHz, zadatoj PCI specifikacijama. Buduci da se radi o CMOS sabirnici. Recimo, osnovni problem pri prckanju sa frekvencijom PCI sabirnice je taj da se produlji ciklus najvece dopustene tolerancije napona za uredjaje, u kojem slucaju doticni nerjetko crkavaju. S druge strane, tu su razno razni problemi pri definiranju ciklusa R/W operacija, korelacija s ostalim uredjajima i ostalo, sto dovodi do odbijanja rada ili nestabilnosti uredjaja/sistema.

Citiraj:
Ono, kao da dođem doktoru i pitam ga zašto ne smijem jest kiselo i ljuto ako me muči čir na želucu? Ako očekujem odgovor, onda želim znati zašto (što su posljedice, kako kiselina reagira...), a ne samo da mi kaže: "Pa eto, ne smijete!".
Znas ti onaj:

Dodje baba kod doktora, upre prstom ispod sise (tamo negdje kod koljena) i kaze:
Doktore, boli me kada se diram ovdje!
Pa koji se qurac diras onda, baba!

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote