View Single Post
Staro 26.10.2016., 23:22   #2806
Andrija M
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor HyperX Pregled postova
Taj silk bez zaštite je normalna stvar,imaju opciju žutog kabela ili ovog kao silk,nisu oni ništa zaboravili, jedino je bitno da ako se višak optičkog kabela mota u krug da promjer unutarnjeg kruga ne bude manji od 5cm, da ne dođe do pucanja kabela...još i bolje kada je taj prozirni,ne idu kanalice i ne vidi se praktički a imaš odličnu brzinu i kvalitetu...
Evo ovako sam napravio

- iz fasadnog ormarića vode dva bužira do 2-struke podžbukne kutije u sobi

- taj "flaks" izlazi iz žutog bužira u podžbuknoj kutiji na slici dolje i smotao sam ga u krug 6cm (toliki je promjer p/ž kutije) a isto sam napravio i sa viškom kabla od ispravljača

- optička nit ide do ONT-a a iz njega se LAN kabel natrag vraća u P/Ž kutiju i ide dalje na kat do routera i switcha

- u lijevom dijelu P/Ž kutije je stara bakrena parica (sada neiskorištena) koja dolazi svojim zasebnim bužirom iz fasadnog ormarića

- uredno smotane krugove sa viškom optičke niti i viškom kabla od napajanja sam pažljivo ugurao u kutiju i pokrio rozetom

Jedino mi je žao da nisam tehničare uspio nažicati da mi daju ključ od fasadnog ormarića jer onda bi višak optičke niti smotao u krug kojeg bi ostavio tamo (ima više prostora pa nebi morao toliko motati)

Zadnje izmijenjeno od: Andrija M. 26.10.2016. u 23:33.
Andrija M je offline   Reply With Quote