Citiraj:
Autor HyperX
Taj silk bez zaštite je normalna stvar,imaju opciju žutog kabela ili ovog kao silk,nisu oni ništa zaboravili, jedino je bitno da ako se višak optičkog kabela mota u krug da promjer unutarnjeg kruga ne bude manji od 5cm, da ne dođe do pucanja kabela...još i bolje kada je taj prozirni,ne idu kanalice i ne vidi se praktički a imaš odličnu brzinu i kvalitetu...
|
Evo ovako sam napravio
- iz fasadnog ormarića vode dva bužira do 2-struke podžbukne kutije u sobi
- taj "flaks" izlazi iz žutog bužira u podžbuknoj kutiji na slici dolje i smotao sam ga u krug 6cm (toliki je promjer p/ž kutije) a isto sam napravio i sa viškom kabla od ispravljača
- optička nit ide do ONT-a a iz njega se LAN kabel natrag vraća u P/Ž kutiju i ide dalje na kat do routera i switcha
- u lijevom dijelu P/Ž kutije je stara bakrena parica (sada neiskorištena) koja dolazi svojim zasebnim bužirom iz fasadnog ormarića
- uredno smotane krugove sa viškom optičke niti i viškom kabla od napajanja sam pažljivo ugurao u kutiju i pokrio rozetom
Jedino mi je žao da nisam tehničare uspio nažicati da mi daju ključ od fasadnog ormarića jer onda bi višak optičke niti smotao u krug kojeg bi ostavio tamo (ima više prostora pa nebi morao toliko motati)