Bok! Gledam malo ovu temu o SSD-ima i druge resurse po netu općenito, no nisam na čisto sa nekim stvarima. Naime, možda uskoro kupujem novi komp. Ovaj imam već 9 godina i nisam ga nadograđivao ni sa čime, dakle još nikada nisam niti imao SSD. S obzirom na to da moram kupiti kompletnu konfiguraciju i negdje ipak prištedjeti (komp će uglavnom biti namijenjen gamingu), zanima me isplati li mi se kupovati SSD?
Svjestan sam naravno da je SSD brži i generalno pouzdaniji, no ako bih dotični i kupovao sigurno bih kupio jedan standardni HDD zapremnine 1TB te SSD od 120GB pošto mi odnos cijene i prostora skupljih modela ne odgovara s obzirom na cijenu ostalih komponenti.
Zanima me sada mislite li da bi pametnije bilo pričekati neko vrijeme (6 mjeseci, godinu dana, nije bitno) dok cijene SSD-a još malo padnu, ili je taj model od 120GB stvarno neophodan za optimalno iskustvo? OK, sustav će se na njemu ponašati brže, što je super, no neću baš imati neke koristi od njega što se igara tiče. Mislim, instaliram na njega witchera 3 i gta V i to je to, nema više prostora ni za što dok je ova mrcina od 1TB nakon takve instalacije još itekako prazna.