View Single Post
Staro 25.10.2016., 22:13   #2041
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Performanse očekivane, leakovi točnjikavi

Jel tko ubro da su gp107 na 14nm samsung?

BTW zlotvori odmah iskorištavaju nizak tdp i trpaju pajpless coolere i single fan

https://youtu.be/jEuHU6GXO_Q?t=2m2s

Za isti model tip u hardware unboxed kaže da mu smartphone ima veći heatsink

Nerealno. Pa prošle generacije su gpu istih performansi prodavali za min. 1200-1300kn (a nvidia još uvijek sa gtx 950 dok ovo nije došlo). Ovo je super (ako i drugi spuste ispod 900kn tj. da ne bude one off)

Mainstream je puno dobio sa ovom generacijom, pa ove zadnje cijene 470 (ako se nastave dalje) su iznad mojih najoptimističnijih očekivanja. Pa ta gpu "trade blows" u mnogim igrama sa gtx 970 koja se većinu vremena prošle generacije prodavala za 2700-3100kn

Baš se sa ovim launchom 1050/1050Ti i popustima vidi kako je konkurencija super stvar. Još da ima neki ozbiljan treći igrač...
Ma u pravu si,Manuel.Cijena je i više nego dobra.Ali osobno smatram da je cijena takva zato što ne vlada baš neki interes za njima,kad su po performansama malo bolje od r7 370,koja je ustvari 7850.
Jednostavno danas su nove kartice tipa rx 470 toliko brže da je rulji neispativo davati 900kn za rx 460 koja je skoro duplo sporija.Barem ja tako razmišljam.
Ali da vrijedi 850kn,vrijedi svake lipe.Kad se sjetiš kakvi su se sve low end jeftileni prodavali za skoro iste novce.Recimo r7 250!