View Single Post
Staro 23.10.2016., 22:00   #5717
Neon84
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2011
Citiraj:
Autor Neon84 Pregled postova
Pozdrav,

Obzirom da mi je "vrisnuo" monitor koji svakako moram zamijeniti razmišljam o upgrade-u konfiguracije, ako isti ima smisla te vas molim za savjet (duže vrijeme nisam previše pratio novitete)

Postojeća konfiguracija:

procesor: AMD Phenom II X4 955 Black edition
matična: Gigabayte GA-990XA-UD3
rami: DDR3 8GB (2x4GB) Kingston 1600 MHz
hdd: nekoliko raznih kom.
grafička kartica: Sapphire HD 6870 1GB DDR5
napajanje: XFX Core Edition 80+ 450W PSU
monitor: neispravni Samsung 2232BW

Konfiguracija bi se prvenstveno koristila za obradu fotografija (Lightroom, PS), koji film a ako se uhvati vremena volio bih da može "odvrtiti" i neku noviju igru...

Dilema je da li ostaviti matičnu te upgreadati procesor (AM3, kojeg kasnije neću moći zamijeniti bez zamjene matične), grafičku, RAM ili složiti kompletno novu konfu?
Što se monitora tiče "ciljam" 27", za sada mi je za oko zapela Dell Ultrasharp serija (npr. U2715H) - e sada da li ići na 4K monitor ili ne?

Budžet? Obzirom da nisam pratio novitete teško mi je procijeniti ali svakako ne bih davao "malo bogatstvo" za amatersko korištenje - zato vas molim za prijedloge...

Unaprijed hvala na savjetima!
Da li ima još netko kakav savjet ili prijedlog? Ostati pri trenutnoj konfi ili ići na upgrade? Da li imate kakvu preporuku za 27" monitor (te da li uopće za sada uzimati u obzir 4K ili je još "prerano" za to)?

Hvala!
Neon84 je offline   Reply With Quote