@flyer1- fala, sav sam obrumenio,makar mirišim dasak ironije pomjesan s udicom na kojem veselo visi mamac mog ega,al to cu pripisat cinjenici da sam kao osoba totalno zatrovan i kad god neko nest pozitivno kaze,dize se crvena zastavica.
Kaj se tice Lidlhoffa, buraz je religozno pratio Lost kad je izasao(nisam pogledal) i bilo mi je smjesno kak se dao upecat na tak jeftinu foru,no on je uzivao ,a ko sam ja da mu kvarim veselje.(navodno kraj Losta je tolko katastrofalan da je retroaktivno unistio seriju, fanovi bunili na kraj), no put do tamo je bio jako zabavan makar je kraj bio jedno velko prodavanje magle i razocaranje)a dok s druge strane 10 godina kasnije sam se i sam zakacio na istu udicu.
Kaj se tice Leftoversa, od neke duboke introspekcije sam bi ispal prepotentan tak da cu koristit kratke narodne rijeci. Ako se kod leftoversa nesvjesno broji svaka scena te zasebno analizira, vidi se da Lindelhoff uci iz gresak te je rijec o zrelom majstoru koji zna sta radi te mikromanipulacijom izvlaci iz mozda nekad nedorasle scenarija najbolje, i cak i ako je neki manji djelic cjeline slabiji od ostatka te cak i ako na kraju ispadne da je cjelina pusto prodavanje magle, put do te spoznaje je jako intrigantan i sto je najvaznije zabavan(sve i ako namjerno uspori par epizoda,to cini da bi resolucija bila jos jaca i efektivnija,no naravno, odma se vraca na pocetak ciklusa da bi osigurao visok nivo interesa,ako isti u opce postoji,drugim rijecima il ga obozavas il u opce ne pratis jer to nije tvoj par pantalona). Isto Leftovers imai neke druge kvalitete kao ne samo savrsen soundtrack vec apsolutno savrseno tempiran soundtrack i glumci stvarno potegnu di treba.
Ja osobno bi se strpio s nekim konacnim sudom i davanjem ocjena dok se ne pogledaju sve tri sezone(kolko znam bit ce ih 4 sve skupa tako da ima nade da ce i kraj bit zadovoljavajuč,makar ne savrsen jer takvo sto ne postoji), te se ne preplasit sto je promjenio uvod u 2 sezoni(koji djeluje corny i cak je blago iritantan, al zapravo sluzi kao jos jedna shtick forica).
Unutar ove 3 sezone konacni odgovori su za sad bili na nivou(meni) i su uspjeli iznenadit. Knjigu nisam procitao jer sam si tak upropastio GoT,najme,mislim da se prvo treba pogledat serija a onda zabrazdit dublje u taj svijet knjigom, isto sam isprocitatao Expanse jer ko ce cekat 5 godina.
Evo,necu vise jer mi rastu hipsterski brkovi,biberica frizura i košulja mi se pretvara u onu kariranu drvosjeca kosulju, jos malo pa cu pocet slusat Wilco,vozit Segway i zaposlit se u Apple iRetards s obzirom na razinu prepotentnosti kojom trenutno lučim.
U glavnom, stojim iza tvrdnje da je leftovers top5 serija za bingewatch.
btw. Ne slazem se za shamalayana, njegov jedini grijeh je sto mu je prvi,a ne zadnji film bio Opus Dei. 6th sense je prodao foru svih fora i sad svi ocekuju od njega da to nadmasi,al objektivno kinematografija mu je solidna(uz par flopovakoje imaju ipuno bolji redatelji),Unbreakable,The Signs,The Village,(onaj horrorcic s didom i bakom ima par fakat uznemirujucih scena) ,to su sve filmovi na mjestu samo su trebali doc prije 6th sense-a i svi bi drukcije gledali na njega.
@ webstartm - kolega, baci oko na Hannibala(seriju), vjeruj mi da je stvarno uznemirujuc(isto, nemoj da te prevari skoro pol prve sezone koja blago djeluje kao neki crnjak CSI), jako,jako tezak psiho triler/horor s puno apstraktnog i zahtjeva i malo paznje,al kraj (serije,ima sam 3 il 4 sezone) je genijalan .