Pozdrav svima! Trebao bih od vas da me savjetujete u vezi nekoliko stvari za laptop namjenjen curi.
Pa da krenemo...
osnovna i jedina namjena: office, surfanje internetom. (igrice, filmovi su isključeni)
koliko novaca se misli potrošiti: od 3000 do 5000, zbilja nisam u toku i trazim nešto optimalno za ovu namjenu.
velicina ekrana: smatram da bi mozda 17 inčni model bio bolji (iako 15,6 nije isključen) od 15,6 s obzirom da se samo u iznimnim situacijama prenosi negdje dalje.. te da li je za 17inčni laptop dovoljna rezolucija od 1600x900 s obzirom da 15,6 inčni laptopi u tom rangu znaju nuditi i fullHD ekran koji ima veću gustoću piksela?
RAM: pretpostavljam da u toj kategoriji ulaze maksimalno 4GB DDR3, da li je to dovoljno za ugodno surfanje?
ROM: da li je bolje stvari riješiti s 1000GB HDD ili 128GB SSD + kupnja vanjskog HDD za spremanje filmova, slika i slicnog
Procesor: pretpostavljam da je dovoljan i3, eventualno ako upadne i5
Ostale stvari i pitanja:
po mogućnosti izmjenjiva baterija jer će biti stalno uključen punjač, ako pak takvo korištenje ne šteti ugrađenoj bateriji tada je svejedno.
garancija što duža, to je bolje, pa makar i produžena ako nije preskupa.
koji su must-have utori izuzev usb-a (2.0 i 3.0), hdmi-ja, čitača kartica za moderni laptop?
jel ima zna biti kakvih dobrih akcija pred Božić?
trenutno zbilja rijetko koristim laptop pa zbilja neznam na što obratiti pozornost pa bi mi svaka pomoć ili preporuka na što obratiti pozornost puno pomogla. Unaprijed hvala!