Dal je tko kupovao skoro projektor? Ima što za preporučit?
Gledam si malo što bih uzeo za pare koje imam, a da me zadovoljava

Namjena su filmovi isključivo. Para imam oko 5k, s tim da bi potrošio manje ako mogu. I sad izbor ide ovako nekako:
Optoma HD141 ~4.5tKN - u biti koliko sam čitao, to mi je prvi izbor. Upada mi u budžet, recenzije su dobre.
BenQ TH670 ~4.5tKN - u biti specke ko optomine, ima gu u više trgovina, imam veću komociju kod kupnje(rate). S tim da je lampa nešto skuplja (170€, naspram optominih 120)
I sad dolazim do problema, a zovu se:
Optoma HD28DSE ~6.3tKN - slične specke kao i H26 ali ima DSE - da li mi znači što ta nova DSE tehnologija, dal vrijedi 2tKN više od ovih gore?
Benq 1070 ~6.6tKN - valjda najviše preporuka po cijelom netu i tu na forumu, ali dođe i
50% više para. I znam da će te svi napisat da je to to, al dal mi se isplati, u nekom best buy pogledu dati 50% više para za njega?
Inače, to mi je prvi projektor, nisam imao prije, ali isto tako sumnjam da ću uskoro kupit novi pa se nebi htio zeznut zbog "šparanja" jer će mi to vjerojatno bit i zadnji projektor kojega ću kupiti. I gdje kupujete projektore? Kod nas il vučete negdje izvana? Amazon?
tnx