View Single Post
Staro 16.10.2016., 14:48   #39
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Odnedavno imam iPhone SE koji ima istu elektroniku kao i 6s. U firmi svi imaju ajfone pa da nepristrano i objektivno kažem nešto o tome budući da nisam potoršio novce na njega, jer u ovom threadu imam osjećaj ga ga nitko nikad nije imao.

Kao prvo da ga nisam dobio ne bi ga nikad kupio.

Dalje, baterija traje 4-5 dana s tim da nisam instalirao niti jednu aplikaciju na njega niti koristim društvene mreže na njemu. Koristim ga kao telefon, mail klijent, fotich, flashlight, te tu i tamo navigaciju. Za ono što ga koristim radi izvrsno, brzo, fluidno. Izvrsno leži u ruci, stane u svaki džep i za njega ima hrpa (kvalitetnih) dodataka na svakom uglu.

Smeta me što me Apple tretira kao idiota. Koliko je iPhone dobro složen mobitel toliko je iTunes za Windowse loš. Uređaj je zatvoren. Ne možeš Bluetoothom slati fotke na drugi uređaj već moraš koristiti njihov AirDrop koji radi samo s drugim ajfonom ili moraš instalirati aplikaciju za BT. Sve vezano uz Apple te navodi da iPhone syncaš preko iClouda radije nego direktno BT-om ili USB kabelom. Svaka druga-treća aplikacija na AppStoreu se plaća.

Fotke su dosta procesirane, ali iskreno više mi se sviđaju od previše umjetno sharpanih fotki sa Samsunga ili LGa i ostalih Androida gdje se po contrast-outlineu vidi koliko u tome pretjeruju.

Za razliku od Androida, virusi i crvi baš i ne napadaju aJfone.

I btw nedavno se kolegi na poslu zapalila baterija u iPhoneu 6s. Nije bio na punjaču. Mislim da toga ima više samo što se o tome ne priča i ne piše toliko pogotovo jer kad iskrcaš onolike novce za taj telefon i nakon što se toliko hvališ s njim on ti se zapali... :-/

Ako želiš imati iPhone onda "Think Different". Ili ako razmišljaš drugačije uzmeš si iPhone. Jer da bi ga koristio moraš razmišljati drugačije. Doslovno. Ako si kao svi ostali onda ga ne uzmeš. Interesantne su reakcije nekih ljudi: "ajmeee, imaš aJfooon... ajmeeee". Dive se nečemu što nikad nisu imali niti probali, ali ga silno žele. Taj dio mi nije jasan.

Zadnje izmijenjeno od: medo. 16.10.2016. u 14:54.
medo je online   Reply With Quote