Drugovi i drugarice, imam nešto lijepo da podijelim s vama. Nekima će možda biti i od koristi
Nedavno malom nepažnjom, lagano mi je napuklo Nillkin staklo na Galaxyu S7. Srećom puklo je samo to staklo, ekran je ostao čitav. Bog poživio Nillkin i njihove inženjere
Odmah sam se bacio u kupovinu istog i naručio 2 komada. I tako gledam ja kakva se još stakla nuđaju na eBayu, vidim "3D curved full cover tempered blablablabla..." za 9 ipo baksa. Rekoh, ko ga jebe, ajd da probam te uplatim. I onda waiting period koje će doći prvo, to mećem.
Jučer došlo ovo 3D curved blablabla. Izrazito dobro spakirano, u drvenoj kutijici. Da nisam znao od koga sam kupio, rekao bi da je neko premium ultra-erektivno staklo. OK, i reklamira se kao "The World Best...".
I onda onaj najgori dio...oću sjebat ili neću...i nisam. Zakeljio sam ga dobro

I trgovac obećava "delicate touch" tako da neće biti problema sa toucgom...valjda.
Ovako to izgleda na mobitelu bez kejsa:
A ovako kaj je u kejsu (RingKe Fusion):
Transparentnost/refleksija:
Subjektivan dojam je da nema refleksije kakvu sam viđao po netu i ovdje po forumu kod nekih. Nema duginih boja i ne izbljeđuje sliku. Nillkin je bio mrvicu bolji jer je 100% transparentan, ali i ovo je jako jako dobro, u biti odlično.
Površina:
Klizanje prsta je OK. I tu je Nillkin bolji nešto malo. Packe ostaju i na ovome i na Nillkinu jednako, tako da i jedni i drugi kenjaju o nekakvom super oleo-premazu

Ogrebotine... ne znam jel grebivo ili nije. Nebi trebalo biti, reklamirano je da 9H+
Odziv ekrana/nalijeganje:
Izvanredan. Niti jednom da je bio miss-touch ili da nije prihvatio, a dosta sam se natipkavao po mobitelu.
Savršeno je aterirao na ekran i nema halo efekta ili zraka ispod (zahvat napravljen u kupaonici nakon tuširanja

)
Nillkin 9H+ over 3D Curved:
- prst malo bolje klizi po staklu
- staklo je marginalno prozirnije
3D Curved over Nillkin:
- edge-to-edge
3D Curved = Nilkin:
- otisci prsta ostaju, ali se i lagano brišu
Overall mišljenje:
Ovo sve što vam mogu reći je to što sam vam rekao na temelju 60-minutnog druženja sa ovim staklom. Za sada sam zadovoljan i neću ga skidati/mjenjati za Nillkin kad dođe ukoliko bude sve ovako kako je.
Naravno, nismo svi isti i ne obraćamo pažnju svi na iste detalje, ali nadam se da sam nekome pomogao prilikom odabira. Neki će reći "jebeš tempered glass". OK, ali, isto tako sam ja u tom laganom incidentu mogao ostati i bez ekrana da nije staklo žrtvu preuzelo na sebe
Ocjenu za sada neću davati jer u uru vremena nije pokazalo još svoje draži. Nakon desetak dana kad ga iznosim po đepovima, nakon razgovora i više korištenja, onda će biti zrelo za to.
I da ne zaboravim, kupio sam ga
OVDJE kod trgovca koji ima 99,5% ocjenu i spada pod "top rated".