Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Ako gledaš samo single core... Singlecore perfomanse više nisu presudne za moderne AAA naslove ako bi za sličnu cijenu mogao imati više jezgri/threadova. U zadnje vrijeme aktualni fx-evi se vrte oko i5 4670K i i5 6600 perfomasi klik, klik, zamisli ako u amdeju sa zenom stvarno dadnu više threadova, a singlecore perfomanse budu donekle konkurentne 
|
Moderni AAA naslovi, well to je malo uži pojam. Zanimljivi rezultati u svakom slučaju.
Svejedno u ta dva linka što si dao, jedan stari i7 2600k @stock je tu negdje ili jači od super overclockanog 8-core FX-a na 4.7GHz. Taj procesor ima TDP od 220W, naspram 95W i7 2600k.
Postoji hrpa igara i programa koji i dalje koriste jednu, dvije jezgre, tako da bih ja osobno bez obzira na to išao opet na Intela. Zbog energetske efikasnosti i single threadinga.
Nemojte me krivo shvatiti, i ja se radujem Zenu. Pogotovo što će imati nešto slično intelovom Hyper Threadingu, ako bude jeftin kud ćeš bolje. AMD od 2011. ne konkurira Intelu i svi ispaštamo zbog toga. Da nam je još jedna Athlon era...