Tema
:
HTC mobiteli - 2. dio
View Single Post
11.10.2016., 12:07
#
799
IcyTexx
Premium
Moj komp
Datum registracije: May 2007
Razlika je 500+kn između novog i ovog s jednom ogrebotinicom.
Mah.
Evo iskustva nakon dužeg korištenja fotića. Za dobiti dobru fotku treba se malo namučiti i ručno igrati. White balance i fokus zezne češće nego što bi htio, a fokus je sam po sebi spor. Mobitel bipne odmah nakon što dotakneš ekran, ali te želi prevariti jer fokusira još sljedeće dvije-tri sekunde. White balance prečesto zezne. Fotke ispadaju pretople. Dodatno me iritira F1.8 i neprirodan izgled DoF-a. Postprocessing je dosta jak, fotke ispadnu drastično različite od onoga što vidiš kad slikaš. Pogotovo u low lightu. Ova fotka s Red Bullom je jedan od blažih primjera. Uglavnom... Low light mi je odličan, na suncu se treba igrat s fokusom (mačku nije glava u fokusu, steak je ispao mutno-čudan). Mislim da leća s desne strane dodatno zamućuje sliku, plus ovaj čudan DoF efekt od velikog aperturea... I kuži se neki ghosting na fotki SOLi sa smanjenim udjelom natrija.
Na mandarinama (treća slijeva je fokusirana) se najviše vidi koliko mi se ne sviđa DoF jer nije onako blag za gledati, više me glava boli jer je neprirodno mutno.
Laser focusing je gimmick. Spor je i loš. Jedino nekaj valja u low lightu. Phase detection je kralj i pretpostaljam da će novi Pixel biti odličan kaj se toga tiče.
U svakom slučaju bolji je od Samsunga S7... Njega ubije oversharpening.
Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 11.10.2016. u
12:32
.
IcyTexx
Vidi profil
Pronađi još poruka od IcyTexx
Moj komp
CPU:
AMD Ryzen 9 5900X
MBO:
Asus ROG Crosshair VIII Dark Hero X570
RAM: