Citiraj:
Autor silver_tip
Pa normalno da jesam. djubrad spustili na 17Mbps i oce da to placam 169kn u novom 20-50 paketu.
Znaci imam ovo:
Iskon 17/2=169kn
Optima 21/1=175kn
Telefon u oboje ukljucen.
Eventualno da s ovom paricom od Optime idem na Iskon ali sam onda na ugovoru 2g ! Nema sanse...
Sada sam bez ugovora, dakle cim se skrati bilo koja petlja ja selim gdje bude bolja ponuda.
Uostalom zasto bih ostao na parici koja sve vise i vise propada na ocigled i iako je na njoj moguci max veci iz cista mira rokne i sa marginama preko 10dBi.
Ova od Optime ima nesto manji max ali jucer sam bio sinkan sa profilom od TO30 br 63 koji daje 25Mbps na mojoj parici uz marginu 3dBi i ni jednom ama bas ni jednom nije pukla veza, zapravo doslovce ni jednom mi jos nije pukla veza od utorka na Optima parici iako ima manji max.
|
praksa govori da t-com tamo gdje su uvedeni ormarići (skračivanje petlje)
ne priključuje ni sve svoje korisnike na njih,odnosno ko može preko bakra sa centrale 30 potegnut
ostaje na centrali,pa tako da gotovo sigurno ostatak društva neće imat pristup ormarićima,
u iskonu su mi rekli prekjučer da ormarići nisu u planu nego da će forsirati svoju optiku koja nije vezana na t-comovu ,
što opet znaći da bi desetljeće mogli čekati da pokrivenost bude masivna,a ostatak društva je ili pred gašenjem ili
pred prodajo kupcu kojeg nema ,tak da brijem da će nakraju ostat tcom i vip(bnet) eventualno iskon,ozbiljnijeg igraća pored
dominantnog t-coma teško je očekivati ,domaći nemaju para za neku ozbiljniju ekspanziju.