Citiraj:
Autor emilblomsky
Da vas pitam,kad je vec tema o kupovini graficke lockana,koja bi mi optimalna graficka bila za i3 4130 i 1080p rezu?
Nvidia ili amd,svejedno!
Ja sam nekako mislio gtx 960,r9 380?
Dal je procesor prespor za rx470?
Hvala unaprijed!
|
Gledajući ovo, i nema neke velike razlike u igrama između jačih haswella (i5, i7) i tvog i3. Zavisi od naslova do naslova, neki se više oslanjaju na procesor, neki manje.
http://www.techspot.com/review/972-i...-i7/page5.html
(stranice 5, 6, 7)
Ja bih se na tvom mjestu troumio između ove tri kartice:
-
GTX 1060 3GB - nova, hladna, brza, stabilna, physx, gameworks, shadow play. Međutim ima 3GB vrama.
-
RX 470 4GB - nova, sporija od GTX970 i GTX 1060, ali ima full 4GB vrama i navodno bolju podršku za DX12/Vulkan, a tu je i FreeSync ako ti šta znači. DX12 će tebi biti od velike koristi kasnije. Postoji mogućnost da će te zadesiti loše iskustvo s driverima, mislim postoji i kod Nvidije, ali je više izraženo kod AMD/ATi-a.
-
GTX 970 - najjeftinija, oko 10% brža od RX470 (
techpowerup). Međutim ima famoznih 3.5 + 0.5GB što može imati nuspojave poput stutteringa ili frame laga, no to najbolje znaju korisnici tih kartica. Ima najslabiju/najlošiju podršku za DX12 od navedenih. Možda postoji mogućnost da Nvidia napravi sa 900 serijom isto ono što je napravila za serijom 700 (Čitaj: driveri)? Prodaju se ko pljeva na oglasnicima, daju se naći i za 1500kn.
Teška odluka, koju prepuštam tebi. Da je bar Nvidia stavila 4GB vrama na GTX1060, ne bi bilo nikakve dileme. Ovako bih i ja naginjao prema RX 470.
GTX 960 sam imao i prešao na GTX 1060 6GB. Razlika je Nebo i Zemlja. Šta da ti kažem, ne bih uzimao tu karticu iako me super služila. Ništa se ne grije, toliko malo struje troši da bi za tvoju konfiguraciju MS-ovo napajanje od 300W bilo dosta. Ako igraš ne pretjerano zahtjevne igre na 1080p, koje ne traže veliku memorijsku propusnost (128-bit sabirnica), go for it.