Zaboravi DSLR ak misliš putovati okolo, to je jedini razlog zašto sam prešao na mirrorless (opet).
Prvih par puta će ti DSL Rbiti super, a onda će postati napor. Em ga ne možeš samo tak tutnuti u torbu kad treba, pa kad se sjedneš nekam nemaš ga kamo odložiti, dok hodaš neugodno visi i lupa, pa ćeš prije ili kasnije opaliti njime po nekakvom stupiću...
APS-C mirrorlesse nude Sony (A5100, A6000) i Canon (EOS M2). Sve ostalo su m4/3 (Olympus, Panasonic) i manji senzori... Što god da uzmeš, razliku u fotografiji napravljenu APS-C DSLR-om/mirrorlessom ili m4/3 mirrorlessom nećeš sigurno primijetiti za to što ti treba.
Prednost mirrorlessa je da prije okidanja vidiš kako će ti fotke ispasti. Nema skidanja bogova s neba kad dođeš doma pa biraš koja je skurena, koja je pretamna i tak...
Ako ti neće trebati vanjska bljeskalica, uzmi si Sony A5100 sa 16-50 objektivom (koliko vidim, to košta oko 560€ na amazon.de + 10-15€ dostave)
Imaš wifi i ostale gluposti, aplikacije za okidanje preko mobitela, timelapse i sl. điđe koje vesele čovjeka. Nema viewfinder, ali onda imaš A6000 koji je nešto skuplji, ima viewfinder i na njega može i vanjski blic.
Ono što mi je ogromna prednost kod Sonya (ne znam mogu li to i drugi) je da ga mogu napuniti s power bankom kad god zatreba. Puni se kao mobitel, preko micro USB-a.
Ako će ti trebati veći doseg, uzmeš si sa strane i 55-210 objektiv.
EDIT: Čak imaš dostupan smeđi za samo 467€ (crni i bijeli su 50-ak € skuplji)
https://www.amazon.de/gp/offer-listi...&condition=new