Pozdrav svima!
Planiram uskoro kupiti TV za novi stan u koji uskoro selim. Kako je udaljenost od kauča od TV-a neka 4 metra, planiram uzeti dijagonalu 60 ili 65 inča. Budžet max. 15000 kn.
Iako sam u početku bio za Samsung SUHD, nekoliko prodavača mi je preporučilo Sony.
Prednosti Sony-ja koji su oni naveli su:
- Nove tehnologije ostalih proizvođača su prisutne u Sony-ju već duže vremena i ostali praktički kopiraju Sony. Mislim na upscaling i ostale pokušaje poboljšanja slike/boje na UHD rezoluciju.
- Sony ima android operacijski sustav za koji postoji hrpetina aplikacija. Jedan prodavač mi je čak rekao da on ima doma Sony i da je instalirao Popcorn aplikaciju i gleda filmove u HD ili Full HD formatu tako da dohvaća stream preko torrent-a. To mu u biti radi ta Popcorn aplikacija. Kod nekih drugih proizvođača (npr. Philips) koji imaju android ovo nije moguće jer su te mogućnosti zaključane. Sony-jev android ti daje potpunu slobodu. Tako mi je barem rečeno.
- Primijetio sam da Sony-jevi modeli imaju DVB-T2/C/S2 MPEG4 twin tuner. Twin tuner sam kod drugih proizvođača našao samo u najskupljim modelima. Twin tuner bi trebao omogućiti snimanje jednog kanala na hard disk spojen preko USB-a na TV, dok se na ekranu TV-a prikazuje drugi kanal. Trebao bi teoretski omogućiti i PAP (gledanje 2 kanala istovremeno na jednom ekranu).
PITANJE 1: Kakva su vaša iskustva, vlasnici SONY televizora? Pogotovo me zanimaju negativna iskustva, ako ih je itko imao. Da li itko od vas ima ijedan od novih modela sa twin tunerom i da li se zaista mogu sa tim raditi sve navedene funkcionalnosti (snimanje/gledanje, gledanje/gledanje 2 različita kanala istovremeno)?
U novom stanu ću imati B.net kabelsku digitalnu televiziju. Dobit ću od njih kabelski HD digitalni prijamnik Albis SG 9300 koji ću na TV spojiti preko HDMI sučelja. Moja ideja je kupiti
Conax modul, karticu iz digitalnog prijemnika staviti u Conax modul i modul spojiti na TV preko CI sučelja. Ovako se nadam riješiti par stvari: B.net-ovog digitalnog prijemnika i njegovog daljinskog upravljača te možda dobiti i nešto kvalitetniju sliku. Već sam našao na forumu dosta post-ova koji kažu da je ovo moguće, iako bi se mogle pojaviti neke komplikacije, stoga neću pitati ništa vezano za to.
PITANJE 2: Ukoliko TV zaista ima DVB-C twin tuner i spojen Conax modul s B.net-ovom karticom, da li ću moći na tom TV-u snimati/gledati tj. gledati/gledati 2 B.net-ova kanala istovremeno? Da li itko ima ikakvog iskustva sa ovim? Da li je uopće tehnički tj. u teoriji moguće s jednom B.net karticom (u Conax modulu) i twin DVB-C tunerom istovremeno dekodirati 2 kanala?
Hvala svima na pomoći i pozdrav!