Citiraj:
Autor Drug Brko
@Green
Ljudi najviše "izbjegavaju" Palit i Gainward zbog kraćeg jamstva. Koristio sam Palit kartice i nikad nije bilo problema, nekad kad su više manje svi imali 24 mjeseca.
Kasnije sam prešao na MSI, Asus i opet MSI, najviše zbog jamstva onda svega ostalog.
Sve drugo kaj si rekao stoji.
Ali godinu dana duže jamstvo je ipak malo veći adut "razvijanijih" proizvođača.
|
Jučer mi je došla
Gainward GTX 1060 Phoenix GS. Zanimljivo je da svijet medija za nju daje
3 godine garancije, a istom modelu Links daje samo
2 godine garancije. Čak sam im poslao mail da provjerim da nije neka greška u pitanju. Uglavom stvarno je 3 godine garancije.
Čudno mi je kako ne piše više na računu koliko šta ima garancije? Jučer sam u ADM-u kupio CPU, MBO, RAM-e i hladnjak, nigdje ne piše garancija. Za grafičku iz svijet medija također.
Za sada sam zadovoljan s njome, na visokom loadu (99-100% i 5.2GB vram usage) ventilatori rade na negdje 50% mislim i to se čuje, ali nije jako bučno. Na manjim loadovima tiha do nečujna.
U odnosu na dosadašnju Gainward GTX 960 Phantom GLH 2GB, duplo je jača i puno je robusnija, a troši isto. Ima i "GAINWARD" osvijetljeni natpis. To osvjetljenje po defaultu ujedno prikazuje i temperaturu kartice (npr. zelena hladno, plavo toplije, crveno vruće...), a može se mijenjati ili ugasiti. Ima i backplate metalni, te nije baš lagana u cijelosti. Super je što ima 0 rpm funkcionalnost do određene temperature, kao i npr. MSi. Dosadašnja GTX960 Phantom to nije imala. Boost u igrama ide do 2GHz i možda još nekoliko MHz preko, iako službeno njezin boost ide do 1848Mhz.
Uglavnom sada znam zašto mi se Space Engineers vukao i crashao na GTX 960. Naime kada si na planetu, a ne u svemiru (gdje nema ništa ofc), igra traži preko 5GB vrama...
I ne bih se složio da je GTX 960 bila dobra kartica, preveliki je
gap bio između nje i GTX970. Također je konkurencija u vidu R9 380 i polovnih GTX770/R9 280X bila bolji izbor. Da je bila jača bar 10-15% i da je dolazila sa 3GB VRAM-a, bila bi pun pogodak. Barem ima jako malu potrošnju, te po toj stavki joj nitko nije mogao konkurirati.