View Single Post
Staro 01.10.2016., 19:48   #766
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Daj Mileni pliz nemoj pisat stvari o kojima pojma nemaš.
Radi se o kompaniji koja je vrijedna nekoliko milijardi dolara i zapošljava 15.000 ljudi.
Ispada da su trebali zaposliti samo tebe da im riješiš sve probleme jer eto, ti si sve probleme sažeo u 3 rečenice bez da imaš bilo kakav uvid u poslovanje kompanije.
Nema mi gorega nego kad se netko na forumu ide petljati u poslovanja ovakvih giganata.

"Trebali su se reklamirati i prodavati telefon jeftinije", to je zaključak za djecu iz osnovne škole.
Očito imaju nekih problema u kompaniji ali takvi problemi ne dolaze s jednim telefonom, to je dugogodišnji plan koji nije ispao kako su planirali, a HTC ima problema već duže vremena.
Čitao sam dosta tekstova na tu tematiku i malo potkovaniji ekonomisti su objašnjavali sve HTC-ove greške iz prošlosti koje su došle na naplatu.

Uglavnom, ovakve kompanije imaju masu analitičara i stručnjaka (ne forumaša nego baš pravih) koji su očito imali neke svoje vizije koje se nisu ostvarile jer je IT industarija kao i trendovi u njoj - nepredvidivi.
Također je upitno ulaganje u samu kompaniju i tko zna koji investitori su se povukli i na čemu su sve izgubili novac.

Drugim riječima, dajte se ostavite zaključaka ako nemate ama baš ni najmanji uvid u poslovanje neke firme, a to mi tu na jednom forumu iz zemlja zvane Hrvatska - sigurno nemamo.
Ako je cijena HTC-a 10 visoka onda je visoka zato što mora biti tolika da bi oni pokrili svoje troškove, a zašto imaju velike troškove je opet uzročno posljedična veza na 100 drugih problema.
panasonic je offline   Reply With Quote