View Single Post
Staro 29.09.2016., 17:42   #1235
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
super izgleda prostor.

par savjeta/ideja/pitanja:
- nekakav tepih na sredinu da malo akusticki tretiras jeku?
- kako zamracis navecer da ti ne tuce svjetlost na platno sa prozora? neke zavjese su u dolasku ili?
- sigurno si vec napisao, no koja je to dijagonala - 120" ?
- centralni zvucnik malo nagni prema gore, podbaci ispod njega male stopice nekakve, mozes onaj bluetack plastelin ljepilo ili gumene stopice koje se koriste za namjestaj i slicno
- i dalje mi nije jasno cemu si isao na 7.1 kad su ti ovako zvucnici postavljeni trebao si radje onda te pticice na strop staviti pa sloziti 5.1.2 atmos.
- kauc je prva liga :thumbsup:
Thanks

Ajmo redom:
1. tepih - možda jednog dana ali ni žena ni ja generalno ne podnosimo tepihe, jebiga osobni ukus Shvaćam da bi za akustiku bilo bolje ali eto... možda promjenim mišljenje kroz neko vrijeme.
2. trenutno nikako ne mogu zamračiti (s unutarnje strane jelte, s vanjske imam rolete) ali mogu ti reći da nije nešto strašno da previše smeta refleksija, daleko od idealnog ali ni približno koliko sam mislio da će biti. Da, stiže mi kroz neko vrijeme crni-tanki-neprozirni roll on za svaki prozor pa će to već biti kako spada.
3. 135"
4. jest, to će već sutra biti postavljeno Ponestalo mi danas trake za kantiranje pa moram kupiti još. Nisam htio stavljati neobrađeni komad iverice od ispod radi trenutnog dojma
5. moram ti reći da je zvuk itekako dobio na kvaliteti. Pogledao sam par scena obliviona na 5.1 i onda na 7.1, razlika se bome osjeti. I svaki od tih zvučnika je usmjeren točno prema "publici" na kauču. A kako on šalje samo visoke i srednjotonske tonove koji se doslovno idu širiti u smjeru u kojem ih pošalješ, efekt ne bi smio biti previše različit od toga da su postavljeni direktno iza gledatelja.

Je i nama se ful svidio već na prvu, ali ono što sam obavezno tražio je da bude maksimalno udoban i baš za ko čovjek zasjesti i gledati filmove
Igorr je offline   Reply With Quote