Citiraj:
Originally posted by elven
mozda nije vezano uz ovu temu, ali what a fuck! spustio sam si temperaturu za 2-3 stupnja uz nula kuna i malo posla. Ako nekog zanima, nek nastavi citat...
Prvo sam okrenuo ventilator na cooleru, tako da sada vuce zrak iz coolera i baca ga van, i onda sam (za pocetak od kartona) napravio malu cijev od ventilatora do otvora predvidjenog za dodatni ventilator (na kucistu ispod napajanja). Nazalost nemam digitalni fotic da to uslikam i posaljem sliku, ali nadam se da shvacate ideju (ako ne nabavit cu vec sliku). Probajte i javite se, ne radi cuda, ali jeftino je i ucinkovito.
P.S. To je za one koji nemaju dodatne ventilatore u kucistu, vi koji imate (ako imate jedan naprijed jedan otraga) spojite sva tri ventilatora u cijev. Bitno je da vam sredisnji tj onaj od proca vuce zrak iz procesora, baca ju u cijev, onaj prvi ventilator dovodi novi zrak i gura postojeci prema van, a treci ga vuce van. To najefikasnije moguce hladjenje kucista koje je moguce napraviti.
BTW malo (ali stvarno malo) smanjuje buku ventilatora, posto je zatvoren u cijev.
ako neko napravi, javite se...
|
ja sam na volacno 7+ okrenuo cooler ali jos nisam stavio izolirbanda dolje...naime treba oko mesa staviti sto vise izolirbanda i napraviti malu crtu za zrak..znai prekriti 80% resetki na mesu...naravno ostaviti one dolje uz sam proc...tako da vam vent vuce zrak s dna...frend je to napravio i dobio dobre rezultate...
a ovo s cijevi je malo teze izvesti ..naime od prednje maske do proca mi je malo vrludav put...
a i nemoj stavljati karton...prezapaljiv je...naime razmisli koliko proc grije...jos i graficak sa strane...nije to bas za igru..naravno ne odnosi se na profesionalne piromane...
eh kod kupnje coolera..volcano 7+ ti mogu reci da je ok...samo kad ga stavis na najjace je sto puta gori od fena (po buci)..ali zato na najmanjem je fakat tih...to mi se kod njega svidja sto mogu ta tri levela lako mijenjati..najslabije skoro uvijek a kad prekuri stisnem i brzo se pocne hladiti..po anandtechu je jedan od 5 najboljih...i mas ga u ve-milu
i pogledaj na nandtechu su sad imali veliki test coolera