View Single Post
Staro 28.09.2016., 14:53   #37
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
Treba mi uređaj koji radi čim brže preko wirelessa. Imam AC uređaje i volio bih tu i tamo preko wirelesa prebaciti veću koliinu podataka i tu trenutno imam problem. Router od mog ISP-a mi trenutno ima brzinu od 2.5 Mb/s. Znači s kompa na komp preko wirelessa. Eh to bih htio pojačati. Ne da mi se kablove svako malo vaditi.
Sviđa mi se mikrotik no nisam siguran da li imam potrebe za čime tako kompleksnim. K tome koliko sam vidio oni imaju u tom rangu samo n standard koji je malo prespor za ono kaj bih ga primarno koristio.
Alternativa je Ubiquiti Unifi AC PRO ali je njegova cijena i nešto preko 1000 kuna.
Nije da me novci žuljaju ali bih kroz nekih mjesec dana dok dođe plaća uzeo novi router i ovo od ISP-a maknuo iz upotrebe. Uzeo bih nešto s najboljim omjerom uloženo dobiveno s naglaskom na brzinu wirelessa.
Ubiqitu je klasa koja vrijedi svake kune. Ima Gb port tako da, way to go definitifno ako želiš nešto pouzdano i kvalitetno.

Kad si napisao 2.5 Mb/s, pretpostavljam da si mislio 2.5MB/s, što znači da preko WiFia prebacuješ nekih 20Mbits što odgovara 54Mbits vezi, odnosno B/G standardu.

Sa N standardom računaj da će ti prijenos biti do nekih 10MB/s, a s AC riješenjima 30-35MB/s. Nešto skuplji će ostvariti i nešto veće brzine do 45MB/s, ali tu veliku ulogu ima i klijent.