Vlasnik sam jednog na ovim prostorima unikatnog samsungovog telefona. Radi se o samsung infuseu 4G, kupljenom u SAD-u u svibnju godine 2011. Može ga se nabaviti na ebayu, aliexpressu i sličnim sajtovima polovnog.
U ono doba bio je izuzetno popularan preko bare kao malo slabiji burazer galaxyja S2-ke s kojim dijeli u potpunosti istu kamere kao i još poneku značajku.
Uglavnom, da iznesem svoje iskustvo s dotičnim telefonom. Telefon je, iz mog iskustva gledano ispao poluproizvod, ako već ne čak smeće. Updatean je s 2.2 Froyo androida na gingerbread 2.3 koji ne bi morao biti prezahtjevan čak i za 512MB RAM-a koliko kao ima ovaj telefon. Na 2.2 je s odmakom neke dvije godine postao malo spor u svakodnevnom radu pa i običnom surfanju netom, rekoh novi OS će ga bar mrvicu ubrzati. To se baš i nije dogodilo, dapače mobitel je svejedno spor i ide sve sporiji i sporiji. Već treću godinu sklon je crashanju i resetiranju sam od sebe, a da nema onoga smeća od GO Launchera koji fino usporava funkcioniranje telefona, a bio sam ga prisiljen instalirati jer mi u suprotnom mob uopće ne bi radio, telefon bi bio posve neupotrebljiv. Uz crashanje sustava i resetiranje moba samo od sebe (prilikom surfanja, otvaranja aplikacija, fotografiranja i snimanja videa, nema pravila) napomenuo bih i preveliko zagrijavanje samih unutarnjih komponenti... nakon ne previše i predugo rada na telefonu i uporabe istoga mobitel ponekad zna biti doslovno užaren, a pokoji put onako topao. To se zna događati nekad i nakon jedva 10 minuta korištenja ako i toliko. Čovjeku dođe da se uplaši koliko se to čudo zagrije u ruci, a onda i ispušta neki primjetan miris kad se glava približi plastici i kućištu uređaja.
Baterija je odavno mrtva, ali ajde ok, to priznajem da sam sam kriv jer sam je nekad znao prenapuniti ili preisprazniti što se ne smije.
Sve u svemu, nikad prežaljene pare što sam ga kupio i toliko masivno platio.
Ne znam točno kakva su iskustva ljudi sa bratskom i srodnom S2-kom ali moje je katastrofalno i užasno s infuseom. Ne znam je li to do toga što je mob samo za američko tržište pa mu možda škodi naša struja, ali dobivam dojam da se radi o čak gorem Kinezu glede mogućnosti uporabe i kvalitete istoga. Jedino gdje sam primijetio kvalitetu je kad mi je par puta žestoko pao na pod i nije mu bilo, barem na prvi pogled ništa.
Da sam barem uzeo nekog jeftinog običnog generičnog KIneza, manje muka bih imao. Savjet svima: izbjegavajte egzotične i rijetke modele ''najvećih'', jednostavno preskupa cijena se plati tj. ja sam ju barem platio, ne znam kako drugi doduše.
Možda bi bilo puno bolje iskustvo s normalnom S2-kom za europsko tržište, ali sad je kasno.
Inače čuo sam od prijateljeve rođakinje koja radi u telekomunikacijama, servisu da samsunzi uvjerljivo najviše dolaze na reklamacije i na servis pa sad, eto, fakat ne znam jesam li izoliran ili rijedak slučaj i iznimka ili samo jedan u nizu mnogih koji su imali ovih ili onih problema sa samsungovim telefonom...