Stigao danas LG 24mp68vq. Prvi dojmovi su super što se tiče slike kad se malo poštela svjetlina i kontrast, uspoređujem sliku s prastarim samsungom 2032bw koji ima dosta godina staža. Kasnije se poigram i s ostalim opcijama, čekam noćne uvjete da vidim kak će slika tad ispast.
Ali majko moja, jedini kabel koji je došao s njim je VGA<->VGA.
Sad nagovoriti buraza da uzme RX480 za freesync pa da vidim i to čudo na njegovom kompu...
EDIT:
Evo malo više nakon par dana druženja s dotičnim monitorom.
Ovaj joystick za navigaciju je prejeben. Malo me brine kolko će izdržat, djeluje mi mrvicu "labavo" al obzirom da se neće koristit svaki dan možda moot point.
Picture mode je subjektivna stvar. Malo sam se igrao s različitim opcijama, prvenstveno me zanimalo kak slika izgleda navečer kad gledam serije/filmove u mraku ili čitam nešt na svijetloj pozadini. To će si svako poštelat prema osobnim preferencama. Nakon poštelavanja dobio nešt što mi odgovara ali slika bolje djeluje kad soba nije u potpunom mraku za čitanje, dok za gledanje filmova/serija mi bolje odgovara tamna prostorija. Možda treba više igranja s opcijama al ona stara, ne diraj dok radi i odgovara ti, jel. Složi opcije koje ti odgovaraju, odaberi mode kad ti treba i gg.
Postolje se također čini dosta labavo i monitor se dosta trese ali tak dugo dok se ne iživljavate na stolu sve bi trebalo biti ok.
Za freesync i dalje bez komentara pošto sliku gura prehistorijska 8800GT trenutno.
Jedan bug ili feature. Nisam siguran jel tako kod svih modela novijih monitora ili kaj ali ako se monitor upali a windowsi već zbootali, rezoluciju postavi na 1024×768. Ak se monitor upali zajedno kad i komp, dakle prije boota u winse, sve ok i ostaje 1920×1080. Zgodna stvar da ti monitor odma veli "E čuješ buraz, trenutna reza je xxxx×yyyy a default 1920×1080, oćeš prebacit?"
Uglavnom zadovoljan monitorom (slikom). Ovo gore su neke primjedbe koje meni osobno ne predstavljaju prevelike minuse obzirom na cijenu (~1500 kn). Ako ima kakvih dodatnih pitanja oko monitora, pucajte, provjerim forum svakih 2-3 dana.