Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 21.09.2016., 22:27   #7912
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
Zidovi a pogotovo kut dodaju svoj utjecaj na zvuk u većoj ili manjoj mjeri. Uglavnom se radi o pojačavanju nižih frekvencija odnosno zamućenju viših.
Kod tebe to možda i nije veliki problem jer nije "pravi" kut u pitanju nego izbočenje, al okvirno bi bilo bolje da su spikeri dalje od tog kuta dimnjak-zid. Možda čak da malo pomakneš policu sa telkom prema tom kutu pa zvučnik ispred dimnjaka a drugi paralelno s njim. Ako ti je dosta velika soba za ostale potrebe, zašto ne.....
Upravo je tu problem ove sobe: ne mogu simetrično namjestiti sve, poglavito zbog dimnjaka koji je taman na prvoj trećini zida. Idealno bi bilo cijeli ovaj element s TV-om stavit na sredinu zida, ali je to nemoguće. S desne strane je pak kosi strop (kvazi potkrovlje). Ovo dvoje dosta neujednačava zvučnu sliku, ali bolje opcije jednostavno nemam. Od dva moguća zida za postavljanje sustava jedan ima dimnjak, drugi vrata i pored njih radijator za grijanje.

Još jedna stavka ako će se kupovati nekretnina

Citiraj:
Za brum ti nemam baš ideju što bi moglo bit, al mogli bi bez beda bit interkonekt kabeli? Probaj promjenit kabel za početak.
Probao jučer isti kabel za relaciju TV-pojačalo, zamijenio kablove, ma ista stvar... Morat ću malo raskopat komp pa vidjet u čemu je kvaka, jer bi impactica trebala imat kolko tolko OK zvučnu.

Interesantno je da na logitech G230 nema niti Z od zujanja, pa niti B od brujanja. Ne znam ko je tu lud.

Citiraj:
Kao izvor, ako nemaš kolekciju CDova, onda apsolutno kreni na DAC. Za Pionirove mrežni player mislim da bi bio super, ako ga možeš priuštit - čini mi se da je on dosta skuplji od pojačala?
Ako ne, preporučam kombinaciju Raspi+ Volumio ili Rune + kakav kineski DAC. Za početak i više nego dobro.
N-P01 je pionirov ulazni model, od ulaza ima jedan RCA (činčeve, jelte), lan i meni nepotrebni wlan (jer bih kabel direkt upiknuo u ruter), a kao što kažeš, nije jeftin...

Kad je već pojačalo bez digitalnih ulaza, onda bi se nekako isplatilo uzet mrežni s digitalnim ulazom. N-50-A doduše košta još više.

Takva hardverska varijanta mi nekako najviše paše, ali to će stvarno pričekati neko vrijeme.

S druge strane, mogu reći da sam ugodno iznenađen Android TV-om.
Bez ikakve posebne konfiguracije je Sonyeva music aplikacija dohvatila Win10 media streaming datoteke preko WLAN-a.

Instalirao sam ponovo i KODI, koji se od Jarvisa pojavio i službeno na Android TV, i uz malo "muke" oko SMB protokola (korisnik bez lozinke ne može uopće pristupiti shareu, najbolje napraviti poseban account za KODI i stavit mu naravno lozinku), KODI povlači stream ko veliki.

Citiraj:
Za svoje bivše zvučnike kupio sam Oehelbach podloške koji su fino poslužili, došli su oko 150 kn dva paketa po 4 komada. Kao neki DiY na brzu ruku, probaj ispod šiljaka postavit novčiće (kovanice)
obožavam grunf metode. Našao u kafenoj piksi sa sitnišem 8 najsjajnijih 20 centi kovanica da bude malo cigojne/zljata i eto ih već na šiljcima. Bass se sada čini nešto čišći i topliji - najvjerojatnije placebo.