Zidovi a pogotovo kut dodaju svoj utjecaj na zvuk u većoj ili manjoj mjeri. Uglavnom se radi o pojačavanju nižih frekvencija odnosno zamućenju viših.
Kod tebe to možda i nije veliki problem jer nije "pravi" kut u pitanju nego izbočenje, al okvirno bi bilo bolje da su spikeri dalje od tog kuta dimnjak-zid. Možda čak da malo pomakneš policu sa telkom prema tom kutu pa zvučnik ispred dimnjaka a drugi paralelno s njim. Ako ti je dosta velika soba za ostale potrebe, zašto ne.....
Za brum ti nemam baš ideju što bi moglo bit, al mogli bi bez beda bit interkonekt kabeli? Probaj promjenit kabel za početak.
Kao izvor, ako nemaš kolekciju CDova, onda apsolutno kreni na DAC. Za Pionirove mrežni player mislim da bi bio super, ako ga možeš priuštit - čini mi se da je on dosta skuplji od pojačala?
Ako ne, preporučam kombinaciju Raspi+ Volumio ili Rune + kakav kineski DAC. Za početak i više nego dobro.
Za svoje bivše zvučnike kupio sam Oehelbach podloške koji su fino poslužili, došli su oko 150 kn dva paketa po 4 komada. Kao neki DiY na brzu ruku, probaj ispod šiljaka postavit novčiće (kovanice)