Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 20.09.2016., 19:56   #7902
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Pali oni JBL Arena 180 i Pionir A-30. Je znam, nisam odmah kupio NAJ al sad se bar tješim pet godišnjom garancijom.

U dućan sam došo s pričom da hoćem još popust na ono što je već u outletu kao popust (ko fol sa 299 komad spuštena cijena na 175 komad, stvarna cijena novih je 249 jura, tak da to nisam gledao kao relevantnu cifru. Nakon konačnog pregleda na oštećenja, koja su nepostojeća, ni pet ni šest reko da hoću još popust dolje. Zove zaduženi šeficu, nešto se zašprehavaju i dobijem na kraju još 15 evrića po komadu dolje = 320 par.

Radi se o izložbenim primjercima bez ikakvog znaka da su bili izložbeni izuzev zalijepljenih spikeova i naljepnica na gornju plohu, dakle nema udubina, ogrebotina, NEDAJBOŽE nešto na samim zvučnicima.

Zapakirali to tako prodavač i ja u foliju, s tim da sam čovjeka poslao da donese karton nekakav da ćoškove zamotamo u karton, da ne bude, jel, sranja kod transporta. Ubacio na preklopljenu stražnju klupu auta i piči doma.

--

Zvučnici doma na sigurnom, pikam bulju da mi da broj syssa, ovaj ima pametnijeg posla neg da me popljuje da što sam to kupio "KRE", reko onda idem kupit i pojačalo sam: pao je Pioneer A-30. To nije bilo u outletu, već regularnom dućanu. Cijena im je online bila 269€, u poslovnicu dođem i čovjek ima krive cijene (299€ ), reko online vam je 269€, ali kupujem samo ak daš popust. I bi tako, cijena od 235€ se činila ok, zapakiran i nov, uletio u gepek i doma složio sve, još folije po podu stoje.

NJET CENTRIRANO, pardon.

--

Prvi utisci:

Svakako značajno punija zvučna slika nego *khm* Logi Z533 *khm*.
U prvom planu je svakako veća snaga koja bolje odgovara kvadraturi sobe, no već nakon par minuta slušanja se jasno mogu distancirati ogromne razlike u odnosu na Logitechovo kreštavilo i njegove srednje tonove koji izviru na pola iz subwoofera.

O zvučnoj slici ću moći par riječi više reći nakon par sati intenzivnijeg slušanja, ali ovako na prvu, sa svim postavkama pojačala "na sredini" bas je daleko od očekivanog "punchy" karaktera što me ugodno iznenadilo jer ne volim da mi tutnji po ušima.

Da me se ne razumije krivo, bas je svakako tu i jak, savršeno distanciran od srednjih tonova, tako da nema nikakvog zamućenja ali da bi ga zvučnici projicirali potrebno je podosta odvrnuti volume kotačić.

--

Ovak na prvu sam s obzirom na uloženo zadovoljan. Možda se razočaram nakon prespavane dvi tri noći, tak da ostajem po mogućnosti realan i ne dižem si hype.