View Single Post
Staro 15.09.2016., 10:11   #1618
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Budimo ozbiljni. Kako mozes uopce razmatrat nesto sto se razlikuje u 1.9km naspram tvoje situacije ? Znas ti sta je 2km taman da je livada izmedju dvije tocke a kamoli drvece... oprema nije problem, probano je sa odgovarajucom opremom i to na 5GHz.

Jablanova ima 7-8 a ne 3-4... i bonus je ovaj drvored koji je vislji od zgrade sa 4 kata. Gore imam svoja 2 stupa na zgradi i duzinom cjele zgrade nema opticke vidljivosti do moje kuce gdje je vrh krova 6m od zemlje i jos 2m iznad toga je antenski stup, dakle 8m od zemlje s time da je za potrebe testa stup odignut od zemlje jos 1.1,5m koliko sam mogao radi nosaca stupa, znaci pri testiranju bio je na 9, 9.5m od zemlje i sa zgrade dalekozorom ja vidim drvece...

Zimi kada mraz/debeli minusi prorjede vegetaciju onda vidim dvogledom sa zgrade svoj stup ali ne vrh stupa nego onaj dio tik iznad krova i ako se tu montira antena signala ima
pa na fotki su 3-4 stabla, nigdje nije bilo riječi za ostatak :P zato sam i napisao ono šta sam napisao.

jbg - sačekaj legalizaciju (ako ikad bude legaliziran u HR) 900mhz wifi opseg, po americi spašava stvari sa linkovima kroz šume i šumeraj.
jedino šta je oprema za 900mhz (nepotrebno? nerazumno?) skupa. isti uređaj, za 5 ghz i 2.4ghz ima relativno sličnu cijenu, za 900mhz je 3x skuplji. to govorim onako po sjećanju, jer sam prilikom biranja opreme za svoj link gledao dal bih mogao nabavit 900mhz uređaje, i bili su preskupi.
jp_rv je offline   Reply With Quote