Evo nakon još nekoliko dana zajebavanja sa time, situacija je sljedeća..
na PC-u sve radi, no na ajfonu je gotovo nemoguće naći aplikaciju koja podržava POP3, gotovo sve podržavaju IMAP ali POP3 ne... pokušao sam imap.net.hr adresu ukucat u IMAP postavke (ta piše na net.hr stranicama) no ne radi
ipak, nakon instaliranih sigurno 30tak mail aplikacija uspio sam pronaći 3 aplikacije koje zaista podržavaju POP3 (a ne da im to samo piše u opisu a zapravo ne nude)
dakle, prva je
BlueMail, besplatna i oku "najugodnija", primanje poruka radi iako poneke se zagube (uopće ih aplikacija ne registrira da su došle), poneke se dva puta pojave, slanje poruka ne radi, notifikacija da je došla poruka često kasni ali dođe u cca 30tak minuta, lol...
druga aplikacija je
AltaMail , košta nekih 5$ ali u aplikaciji nema što nema u postavkama i sve zaista radi, i primanje i slanje poruka radi fenomenalno, jedina mana je što je aplikacija sama po sebi baš gadna, toliko nudi mogućnosti da je sve toliko nepregledno i načrčkano da te baš odbija od korištenja... ali ono što je najbitinije - sve radi!
i treća aplikacija za ios koja nudi POP3 je
Preside, besplatna je, radi i slanje i primanje poruka, sami izgled aplikacije je ponovno ružnjikav "notepad style" ali zato i ova aplikacija nudi pregršt mogućnosti, na žalost ni ovdje ne rade notifikacije kako spada pa tek kada upališ aplikaciju pojavi se novi mail, ali što je tu je..
inače zanimljiva stvar kod ove aplikacije je što je sam developer kod POP3 stavio tužnog smajlića i "try imap first" i dalje ako ipak klikneš na POP3 ti prvo ide obavijest kako POP accounti ne rade dobro sa mobilnim uređajima i da se koriste isključivo ako se ne može koristiti niti jedan drugi.
eto, to je to što sam uspio naći na hrvatskom i američkom appstore-u a da podržava pop3 i radi sa net.hr,,, a isprobao sam valjda više od 30 aplikacija, ako sam koju fulao recite