Citiraj:
Autor Amepshi
Baš i ja gledam, Ivy je jednostavno dovoljno brz za sve što stavim pred njega! A ako mi baš usfali brzine (dogodilo se samo jednom), uvijek postoji mogućnost dizanja napona i OC na 4,8GHz.
Ne bih se složio da su razlike u performansama male, ali rekao bih da su puno premale u odnosu na cijenu kupovanja CPU + MBP + DDR4!
|
Prije par dana gledal testove 3570k vs haswel i sky i5, u sintetici naravno vode ovi noviji, u igrama je razlika od 5-10 fps, a negde i po 20, al to je sve iznad 120-130fps, opet ovisi o igri..
Sintetika me ne zanima, benčevi i sl., nego stvarni pomaci tj koji su vidljivi..
Dal bih vidio pomak dok bi otišel na Sky? Ne bih, radikalni i epohalni pomak mi je bio šaltatanje sa hdda na ssd...
Eventualno, ak intel ima u bliskoj budućnosti izbacit neki 6-core, 8-core za mase, onda bi tu bilo pomaka...
Intel "polira" procesore iz godinu u godinu, a Ivy je i dalje jaaako dobar, ak baš treba, digne ga se iznad 4GHz i vozi..
Nekaj sam i ja razmišljal da se riješim 3570k, jednostavno to mi je sve nedovoljno za mizaran broj %, koji vjerojatno (zatjevnije aplikacije itd.)ne bih primjetio, a u svakodnevnom radu ne bih uopće primjetio..
A što se tiče igri, još nije usko grlo, zasad, bar ne u toj mjeri da razmišljam o prelasku na "bolje"=skuplje..