View Single Post
Staro 05.09.2016., 11:40   #524
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Poslao sam pitanje covjeku da vidim koji je tacno procesor u pitanju, pa cekam odgovor (takodje sam trazio i slike laptopa da vidim u kakvom je stanju).

Cijena 500 €.

U sustini meni treba zamjena za desktop. Svoj sam racunar morao silom prilika prebaciti u kancelariju, i sad mi treba nesto da imam za po kuci i za na put.
Alergican sam na ovu novu modnu konfekciju od vinjave i skriputave plastike (dosta mi je Megane), pa trazim nsto kvalitetno.

Dakle, treba mi nesto veliko i kruto da me zadovolji.

Kod ovog mi se konkretno ne svidja to sto je 15.6", ciljam 17". Ali, ako mu je to jedina "mana" onda prihvatam.

Za ovaj pise da nema DVDRW, sto mi generalno i ne treba. Da li to znaci da na to mjesto mogu turiti neki HDD od 2, 3, 4 TB?

Kakva su vasa iskustva sa ovom serijom? Isplati li se to kupiti za navedenu cijenu pod uslovom da se pokaze da je dobro ocuvan?

Eh da, ima jos jednu manu sto se mene tice. Nema NumKeys.

Ja sam vrlo slican za slicne novce kupio na eBayu nedavno i cekam da mi dodje... Isto W530 sa Core I7 quadcore i 16GB RAMa... Jedino sto bi me mozda moglo muciti je buka, jer taj laptop mora hladiti quadcore CPU i ozbiljniju grafulju (kod mene je Quadro K1000M, kod tebe je jos jaca K2000M)... Tesko da mozes kupiti bolji laptop za te novce, cak ni polovni jer i T530 ce te isto toliko kostati, ako ne i vise... W-serija (workstation) je pomalo skriveni dragulj koliko sam primjetio, jer malo ljudi zna za tu seriju (velikom vecinom su orjentirani na T seriju koja je bog i batina u tom segmentu), tako da su im i cijene prilicno smijesne... Doslovno mozes dobit W seriju za manje novaca od T serije, a unutra sve najbolje od najboljih komponenti... Jedino bih volio dokupiti neku garanciju za W seriju, jer ako se tamo nesto pokvari, onda je skup popravak...

Sto se tice 17" laptopa, Lenovo nema nista takvog u Thinkpad seriji...

Disk mozes ubost umjesto DVDRW bez problema, samo ti treba caddy...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4