View Single Post
Staro 05.09.2016., 10:10   #3374
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Ocito jhe onda radi toga bilo. Samo sto mi je cudno da je bilo vise DD-a na visim tier-ovima.

Uspio zavrsit tu misiju. Jos mi ostalo samo 1m dmg do 1.10 da dobijem HMS Campbeltown-a.

Uglavnom mi je bio dobar vikend. Uspio otkljucati i Dm. Donskoi-a.
Kad skupim pare cu ga i uzet najvjerovatnije.

Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
T3-4 uglavnom, imam Gremy-ja još iz bete i kupio Atago-a kojega se klonim dok malo ne izučim zanat (a svejedno sam ga morao malo provozati ).
Uglavnom... mislim da je počeo pohod i na treći WG-ov naslov
Svakao svratim tu po savjet za skill-ove, to me najviše muči (evo pucajte baš za Atago kojim redom i šta) i za japanske DD-ove: ispati li se na japancu žtrvovati domet poradi pet čvorova brzine torpeda?
Btw, DD-ovi mi se najviše sviđaju (ovako na prvu, naravno)
Uzo si bas CA koji je najgori za vozit (jako slab AA i ne bas bajan domet topova) i u dosta slucajeva punis rupe u T9 i T10 partijama, a vjerujem da niti nemas 5ti red skilla na kapetanu od Ataga kojem concealment pada onda na 9.1km i gdje mozes nedetektiran torpedirat BB-ove.

Bas sada za vikend imao 3-4 partije preko 100k dmg-a.
Taktika je da nejdes prvi, gledas minimapu i biras na koga ces pucat. Ako vidis da je guzva prestanes pucat i promijenis poziciju.

Ja na kapetanu imam
1. red: BFT, BoS
2. red: EM
3. red: Superintendant
4. red: DE
5. red: CE

Uglavnom CA se igra na nacin da, sa HE kuris BB i gadjas DD, a sa AP ako je drugi CA okrenut broadside (pokazuje ti bocnu stranu) gadjas srednji dio broda i u razini waterline-a jer se tamo nalazi citadela.

Zapamti kada ispucas salvu, mijenjaj smjer i brzinu. Nemoj okretat bas Broadside prema brodovima
Nije lako al kada se usemis bit ce ti normalno to raditi.

Ja sada trenutno vozim samo CA od T8 (Atago, Roon, Chapayev i Baltimore) i ganjam Bismarcka, dosao sam do Bayerna i drugi BB je Iowa.

Oo DD imam Kieva, Clemsona (kupio sada za vikend jer nisam imao mjesta za kapetane, a bio je na 50% off.), Kamikaze i Isokaze.

Plan je doc do Hindenburga i Moskve i Bismarck-a.
zgmmax je offline   Reply With Quote