View Single Post
Staro 03.09.2016., 08:33   #2154
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Backplate ne služi ničemu, to je mit da hladi. Čak je linus rekao da čak prije može pomoći zagrijavanju pcb-a, zato i režu backplate na strateškim mjestima
Ne bi se složio baš. Backplate itekako ima svoju funkciju, mehanička i elektrostatička zaštita, support za cooler itd. Najgore od svega mi je vidjeti ljude koje smatram popriličnim stručnjacima kao što je Linus , kako prevrću kartice po rukama kao da statički elektricitet ne postoji i drže za baš svaki dio pcb-a bez da da se dotakne prije nešto za uzemljenje.
To sam već vidio na par njegovih videa, ali i na još mnogim drugim.
Tako da backplate mi je jako draga stvar, i recimo kada kupuješ polovnu grafu , ko zna kako ju je ovaj držo itd.....

Nego na forumu ja vidim stvarno trend odprilike (nevezano za ikoga nego općenito govorim ) :

Prije kupnje :

Treba mi grafa da bi igrao igru xy na detaljima xy, molim pomoć

Nakon kupnje:

Undervoltana ide na toliko, temperatura je takva i takva u ovom benchmarku pri toj iskoristivosti blabla.
Onda neko pita a kako ti ide igra xy, kaže lik ne znam nisam stigo probat još.

Ako je toliko napeto undervolta itd, znaći da ste je kupili za se zajebavat više nego za ono što je namjenjena jer taj duh priznajem i u meni obitava, ali onda bolje počmite se baviti elektronikom napravite svoje pojačalo ili xy uređaj pa ste puno bolje zadovoljili želju za kreativnosti nego u ovom slučaju gdje je proizvođač stavio recimo frekvenciu 1000 MHz u nećemu da mu serija od milijun primjeraka preživi 24 mjeseca, a vi svojim nevjerojatnim skilom pobijedili sustav i stavili 1100 ! koristeći hladnjak cijene kartice od 1500 Mhz Lupam ali me shvaćate.... ne kažem ništa isti sam.... možda ljut na sebe